Ab de Graaf - Woensdag 11 Mei 2022Black Angus Beef Back Ribs / RunderspareribsWat een heerlijk weer voor low and slow sessies.<br /> Dus hebben we Black Angus Beef Back Ribs meegenomen naar de pit. Beef Back Ribs komen, de naam zegt het al, hoger uit de rug dan bijvoorbeeld beef ribs of short ribs.<br /> Voor we beginnen hebben we nog even het recept van onze vriend Dennis ‘Noskos’ bekeken.<br /> Bereidingstijd totaal ca. 6 uur. Nou dat komt goed uit, tijd voor een heerlijk relaxte dag.<br />Artikel verder lezen
Ab de Graaf - Woensdag 11 Mei 2022Buikspek met crispy zwoerdEerst hebben we het spek uit de vriezer gehaald en in de koelkast gelegd.<br /> De volgende dag hebben we veel, heel veel gaatjes geprikt in de huid van het spek.<br /> Dat viel nog niet mee, dus uiteindelijk hebben we een vorkje gebruikt, maar een bosje metalen satéprikkers had ook goed gekund.<br /> Vervolgens hebben we het spek onbedekt met de vleeskant omlaag op een rooster op een braadslee in de koelkast gelegd om te drogen. <br /> Na 48 uur was de huid al aardig gekleurd en begonnen we met de bereiding.Artikel verder lezen
Ab de Graaf - Woensdag 4 Mei 2022Black Angus Tomahawk 200 dagen graan gevoerdWij hebben maar liefst 6 verschillende soorten runder tomahawks in ons assortiment. o.a. Kalf, Triple Bone Waards Rund, Rubia Gallega en deze heerlijke 200 dagen graan gevoerde Black Angus Tomahawk.<br /> De graanvoering zie je duidelijk terug in de marmering van het vlees. Dit vet geeft echt een supersmaak. Artikel verder lezen
Ab de Graaf - Dinsdag 3 Mei 2022UMi Tri Tip van het spit (200 dagen graan gevoerd)Tri tip, het blijft een heerlijk stuk vlees. We hebben het al gemaakt als Cardiff Crack, ‘gewoon’ gegrild en in de workshops Cavemanstyle bereid. Wat je favoriete bereiding ook is, het smaakt altijd top.<br /> Zeker deze 200 (!) dagen graan gevoerde van UMi met een mooie hoeveelheid vet.<br /> We lopen het vlees even na en snijden de dikkere stukjes vet kruislings in.Artikel verder lezen
Reli Vroegop - Donderdag 28 April 2022Saté LilitOp Bali maken ze saté door eerst vlees of vis fijn te malen en dat te mengen met kokos en diverse specerijen. Hiervan maken ze een soort worstje wat om een stengel citroengras wordt gekneed om dit vervolgens te roosteren. <br /> Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar door het citroengras krijg je een extra frisse smaakbeleving. <br />Artikel verder lezen