Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Secreto

2 producten


  • DeRaza Iberico - Iberico Secreto DeRaza Iberico - Iberico Secreto

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Iberico Secreto

    Nog 90 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    IBERICO SECRETO MET MOJO ROJO SAUS  EN EEN  LICOR 43 FRESCO Voor wie het niet kent, het heet tenslotte ‘secreto’ ofwel geheim, de secreta is een dun gesneden stuk vlees uit het gebied tussen de schouderbladen van het beroemde Spaanse, eikeltjes knabbelende Iberico varken. Het is echt een geweldig stuk vlees wat met het smeltende vet een mooie bite en krokante krijgt op het gietijzeren rooster. Vooraf even bestrooien met zeezout en achteraf wat versgemalen peper er over en klaar. Maar uiteraard wilden wij iets meer, dus maakten we er een MOJO ROJO saus bij. Mojo is er in het groen en rood en vindt zijn oorsprong op de Canarische Eilanden. deze saus wordt vaak geserveerd met brood of hard gekookte aardappels, maar wij vinden hem heerlijk bij de secreto. Voor de saus mengen we de volgende ingrediënten 1 rode paprika, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 boterham, 3 eetlepels olijfolie, sap van een limoen, 1 theelepel paprikapoeder, klein bosje koriander en een mespunt zout. We snijden alles in niet te kleine stukken en malen dit in de blender tot een grove saus. Het brood maakt hem lekker ruw en stevig. COCKTAIL LICOR 43 FRESCO Nu we het vlees en de saus hebben moeten we natuurlij nog wat drinken. Uiteraard is een Cerveza bijvoorbeeld een San Miguel of een lekker volle Roja Gran Reserva heerlijk bij dit gerecht, maar wij wilde iets met zoets met citrus. Citrus bij varkensvlees (en kip) doet het altijd goed en zoet bij varken ook, dus waarom geen cocktail? Who cares? of zoiets hoort of niet. Per glas gebruiken we 1 schijf sinaasappel, 1 schijf limoen en het sap van een halve (kleine) sinaasappel en limoen. Hier doen we 35 ml Licor 43 bij. het glas vullen we met ijsblokjes en vullen hem af met bruisend water (evt. Spa rood). De combi van de Secreto met het krokantje op de korst, de stevige peper/paprika saus en de zoetige cocktail zijn een verrassend leuke combi. Zeker met de mooie nazomerdagen in aantocht absoluut een aanrader. Kijk op onze nieuwe webshop www.beefexclusief.nl voor de Iberico Secreto, Big Green Egg, thermometer, houtskool etc. Good Food, Good Friends, Good Times! - www.BEEFEXCLUSIEF.nl -     Secreto iberico: Dit aantrekkelijke en appetijtelijke stuk vlees zal liefde op de eerste "bite" zijn. Dit is het sappigste stukje vlees van het Iberico varken en één van de belangrijkste onderdelen in de Spaanse keuken. De Secreto (Spaans voor 'geheim') is de strook vlees die zich tussen de vette delen van de buik bevindt en dat is ook wat zijn authenticiteit bepaalt. Het hoge niveau van opgehoopte vetten draagt ertoe bij dat de secreto rosé van kleur wordt en een zijdeachtige en gladde textuur verkrijgt die bij andere dieren onvoorstelbaar zouden zijn. Deze snit is uniek voor het Iberico varken. Een zeer goed bewaard geheim uit de Spaanse keuken. Deze Ibercio Secreto bevindt zich onder de schouder waar zich een groot deel van langzaam binnengedrogen vet opstapelt dat hem een kenmerkende blanchatre kleur en een uitzonderlijke textuur geeft. Dit stukje vlees is exclusief te bestellen bij Beef Exclusief Iberico 

    Nog 90 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €14,20

  • Duroc 85 % Artigas 1957 - Secreto Duroc 85 % Artigas 1957 - Secreto

    Duroc 85 % Artigas 1957 Duroc 85 % Artigas 1957 - Secreto

    Nog 48 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Het type voer en de genetische samenstelling van deze dieren resulteert in vlees van zeer hoge kwaliteit. Het vlees is sterk gemarmerd, waardoor het een karakteristieke smaak en malsheid krijgt. Het onderhuidse vet in stukken als hammen, schouders, buik en karbonades maakt ze bovendien duurzamer. 90% van de varkens die worden geslacht, zijn afkomstig van onze eigen boerderijen en bestaan voornamelijk uit gecastreerde mannetjes en vrouwtjes met een gewicht tussen 77 en 94 kg per karkas. Op onze boerderijen paren we geselecteerde mannetjes en vrouwtjes om biggen te produceren met Duroc-Landrace-genen. De biggen worden drie weken lang door hun moeder gevoerd. Daarna worden ze anderhalve maand gevoederd met voer dat voor meer dan 60% granen bestaat. De leeftijd waarop de dieren worden geslacht varieert van vier tot vijf maanden. Het levend gewicht van het karkas ligt dan tussen de 115 en 125 kg. De dieren worden vervoerd in onze eigen vrachtwagens door onze eigen transporteurs die tijdens het laden en lossen volledig voldoen aan de voorschriften op het gebied van dierenwelzijn. Als de varkens eenmaal in het slachthuis zijn gestald, krijgen ze altijd de benodigde tijd om te rusten. De slacht gebeurt gescheiden van andere partijen, dat wil zeggen dat de dieren niet samen met varkens worden geslacht die niet voor 85% of 50% uit Duroc-varkensvlees bestaan.

    Nog 48 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €9,75

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.