Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Rib Eye

11 producten


  • Jack's Creek - Rib Eye "Jacks Creek" Jack's Creek - Rib Eye "Jacks Creek"

    Jack's Creek Jack's Creek - Rib Eye "Jacks Creek"

    Nog 115 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    BIG FAT JACKS CREEK GRAIN FED RIB EYE  Jacks Creek, het blijft echt een van onze favoriete ‘merken’.400 gram Graan gevoerd Black Angus uit Australië met een schitterende marmering.Gewoon lekker basic een half uurtje in een bakje met bier honing en rozemarijn leggen, wat zout er op en grillen.Persoonlijk houd ik bij zo’n dikke malse rib eye van ‘ as rare as you dare’. Zeg maar zoals je een tonijnsteak grilt.Hier zal iedereen een mening over hebben, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De honing carameliseerd mooi op de grill en geeft net een zeker sweetness aan de korst.Uiteraard even netjes laten rusten en nog even wat grove peper knoflook mik er overheen malen en klaar. Jack’s Creek Rib Eye Steak Jack’s Creek (winnaar van de World Steak Challenge 2015) is echt de top op het gebied van Australisch rundvlees. De van oorsprong Ierse familie Warmoll heeft een farm in het Australische Willow Tree genaamd Big Jack’s Creek. Een gebied met betrouwbare regenval en een klimaat vergelijkbaar met het mediteraanse. Hier houden zou Black Angus en Wagyu runderen.De Black Angus runderen worden uiteindelijk 150 tot 170 dagen graan gevoerd wat resulteert in een mooie vet adering, de smaakmaker van een een mooi stuk BBQ vlees. Wat een super mals stuk vlees, echt de top onder de Black Angus Rib Eyes. Jack's Creek rundvlees is afkomstig van het 100% Black Angus rund. Dat geniet al lang een geweldige reputatie. Dit rund wordt tussen de 150 - 170 dagen graan gevoerd. Dat zorgt ervoor dat de ribeye zeer smaakvol is en extra mals. Het zit hem vooral in de marmering van het vlees. Jack's Creek rundvlees is daardoor ook zeer gezond. Het is goed voor de cholesterol en verlaagt de kans op kanker.

    Nog 115 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €14,95

  • Black Angus Beef - Ribeye rollade Black Angus Beef - Ribeye rollade

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Ribeye rollade

    3 reviews

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    SPIT GRILLED, GRAIN FED BLACK ANGUS RIBEYE ROLLADE Rib eye op de BBQ is altijd een topper, maar deze keer bereiden we geen steaks maar een rib eye rollade. Dit mooie opgebonden stuk ribeye wordt al heerlijk gekruid geleverd wat er voor zorgt dat de kruiden smaak al lekker in het vlees getrokken is. We halen de rollade een dag van te voren uit de vriezer en laten deze rustig ontdooien in de koelkast. 2 uur voor gebruik halen we deze uit de koelkast en uit de vacuümverpakking zodat deze kan ademen en op temperatuur kan komen. Doe je dit niet dan zal de kern bij aanvang maar 2 graden zijn en moet de buitenkant veel verder doorgaren om een goede kerntemperatuur te krijgen. Als je de rollade low and slow zou voorgaren en daarna afgrillen heb je hier geen last van, maar wij gingen voor een spit bereiding. We stoken de Big Green Egg op tot 240 graden en plaatsen de spitring. De rollade rijgen we aan het spit en deze plaatsen we in de Big Green Egg. We gebruiken deze keer geen rookhout omdat we al bijna een overdosis aan kruiden gebruiken. We laten de ribeye een kleine 10 minuten zo op hoge temperatuur draaien om een mooi gegrilde buitenkant te krijgen, dan temperen we het vuur naar 180 graden en bestrijken de buitenkant van de rollade met een kruidenolie (mengsel van olie, dille, zout, peper, salie, knoflook, oregano en rozemarijn). Dit herhalen we na 10 minuten nog een keer. Waartschuwing: Wij hebben de Meater + direct bij de start in de rollade gestoken paralel aan het spit, Let op dit is wel op eigen risico. Als de Meater te heet wordt gaat er groot alarm af op je telefoon, maar in de eerste fase is het wel een zeker risico. Ja kan ook de Meater insteken als de keteltemperatuur onder de 200 graden is, maar Meater boven direct heat blijft een zeker risico. Maar het werkt wel super handig, dus wij nemen de gok soms. Als we een kerntemperatuur hebben van 45 graden halen we de rollade er af en leggen deze op folie met daarop een plak roomboter en wat dryrub. Hij mag /moet nog even doorgaren dus deze keer vouwen we het pakketje bewust goed dicht. Ondertussen hebben we wat kastanjechampignons in plakjes gesneden en in een pannetje gebakken met royaal roomboter, zout, en een peper/knoflook mix. Na een kleine 10 minuten pakken we de rollade uit en snijden deze in dunne plakken. we serveren de rollade met de champignons, gebakken aardappeltjes en wat salade.

    Nog 10 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €33,35

  • Black Angus Beef - Gentleman steak Black Angus Beef - Gentleman steak

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Gentleman steak

    2 reviews

    Nog 6 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Gentleman steak van graan gevoerde Angus is een mooi mals braadstuk en houdt het midden tussen een entrecote of lende en de ribeye met wat meer vet ! GENTLEMAN STEAK with homemade pepper sauce Valentijnsdag komt er aan en na de casanova, heart shaped pizza’s was het gister tijd voor ‘a little Red Neck romance’. Dus een dikke steak, pepersaus en gepofte aardappel. Grillinstructor Reli kwam met de suggestie van de graan gevoerde Black Angus Gentleman steak. De vetkap snijden we even kruislings in en we bestrooien de steak rondom met ALL “Q’UED” UP! STEAK SHAKE. Zoals het etiket vermeld ‘the magic happens when you shake it on’. Dus dat willen we wel eens meemaken.Lees hier het complete recept  

    Nog 6 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €32,80

  • Waards rund (Rubia Gallega) - Rib Eye Steak Waards rund (Rubia Gallega) - Rib Eye Steak

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund (Rubia Gallega) - Rib Eye Steak

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    Het Waards Rund komt uit Oudewater, midden in het Groene Hart van Nederland. Van oorsprong zijn het Blue Belge, de dikke gespierde vaak witte runderen uit de Belgische Ardennen.Op de boerderij van Karel de Bruijn in Oudewater worden ze op kleine schaal gehouden (enkele tientallen) en hebben ze een relaxed leven. Karel borstelt ze regelmatig en mengt een speciaal kruidenmengsel met o.a. oregano door het voer.Het vlees is al jaren een begrip onder de chefs in de beste horeca keukens, maar particulieren kunnen nu exclusief via ons zusje www.aaibaarvlees.nl vleespakketten kopen van dit rund en op veler verzoek via Beefexclusief ook de losse delen. Het vlees is wat minder vet dan graan gevoerd vlees, maar super mals en heeft een hele mooie structuur en volle smaak. 28 dagen dry aged.          

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €11,25

  • Umi / Taurus Gold - Rib Eye - 200 dagen GV Umi / Taurus Gold - Rib Eye - 200 dagen GV

    Umi / Taurus Gold Umi / Taurus Gold - Rib Eye - 200 dagen GV

    Nog 24 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    UMI, DE 'ART OF BEEF'. Terwijl het een afstammeling is van het zorgvuldig gekoesterde Black Angus ras, is het 'Umi' ras gefokt met nog meer strengheid en precisie. Ondanks het feit dat Umi nog relatief onbekend is bij de massa, wordt dit vlees steeds populairder onder sterrenkoks uit de hele wereld. Umi wordt aangeduid als de 'Art Of Beef', omdat het simpelweg smaakt als kunst. Met een mooie marmeringsscore van 5+, een 200 dagen graanvoederdieet en een hormoonvrij kweekproces is dit vlees zo goed als het maar kan zijn. Umi Beef is een van onze persoonlijke favorieten, en we vinden dat elke vleesliefhebber deze prachtige biefstuk minstens een keertje moet proberen!   Een zeer klein aantal runderen produceert het rundvlees dat de minimale marmeringscore van 5 heeft, wat de strikte eis van UMI is. Pas tijdens de productie van de deelstukken van het rundvlees wordt geselecteerd wat goed genoeg is voor UMI.  Uruguay ligt in het zuidoosten van Zuid-Amerika. Dit land bevat ongeveer 4 keer meer vee dan mensen. Met zijn uitgestrekte natuur en velden hebben de inwoners van Uruguay een diepgaand inzicht in het fokken van vee. Een laatste opmerkelijk feit: Uruguay is het enige land ter wereld dat 100% traceerbaar vee heeft!    UMI "The Art of Beef" 200 dagen Graan Gevoerde Black Angus RIB EYE met op het vuur gebakken groente.   Wat een heerlijk weer is het al, het zonnetje is al sterk en de avonden rustig. Met een beetje vuur erbij is het heerlijk weer om mooie dingen te grillen.   Dus stoken we even een vuurtje in de Pyron en hier roerbakken we dan meteen maar wat groente op. Komend weekend wordt ook weer heerlijk dus hop naar buiten en steek die BBQ aan! Dat wij enthousiast zijn over onze nieuwe lijnen Black Angus was jullie waarschijnlijk al op gevallen. Op dit moment hebben we van UMI, ‘The Black’ uit Uruguay en het Spaanse Miquel Vergara nog een beperkt assortiment, maar vanaf april ligt de koeling er goed mee gevuld.   Je kan kiezen uit 120, 200 of 300 dagen graan gevoerd Black Angus. Echt allemaal geweldig vlees voor de BBQ. Gister hebben we de UMI 200 dagen graan gevoerde Black Angus Rib Eye getest.Een steak met een prachtige vetmarmering.   Deze hebben we op kamertemperatuur laten komen en gekruid met All ‘Q’ued up rub en wat zeezout. We plaatsen een skillet op de Pyron en doen hier wat zonnebloemolie in en een klein scheutje sesamolie. Dan gaan er wat sugar snaps in, wat in reepjes gesneden paprika en roeren we even goed om. Vervolgens doen we er nog wat groene aspergetips bij, nog wat sesamolie en wat balsamico azijn. Even lekker roerbakken op het vuur en dan zetten we de gietijzeren pan weg, die blijft wel even warm. De Big Green Egg is opgestookt naar 230 graden en we leggen de Rib Eye op het gietijzeren rooster. Op deze temperatuur schroeit deze een mooie grillmark in de rib eye.   We doen de schuiven een stukje dicht om het vuur iets te temperen richting de 200 graden. Na een paar minuten draaien we de steak een kwartslag.   Na nog een paar minuten draaien we hem om en grillen de andere kant heel even. Voel nu met je vinger of check met je Thermapen de temperatuur, maar blijf erbij, de steak is snel klaar. Over de groente strooien we wat sesamzaadjes en serveren deze bij het vlees.   Had je nog geen plannen dit weekend, dan heb je ze bij deze. Wat een heerlijke boterzachte steak vol van smaak.  

    Nog 24 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €13,40

  • Rib Eye - 120 dagen GV Rib Eye - 120 dagen GV

    The Black - Angus / Don Pedro Rib Eye - 120 dagen GV

    Nog 72 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    THE BLACK, het winnen van een gouden & zilveren medaille in de World Steak Challenge 2019 in de eerste maand van introductie. THE BLACK, volledig traceerbaar 100% speciaal geselecteerde Black Angus-runderen, grootgebracht in de open groene velden van Uruguay en met graan gevoerd in de open lucht. Black Angus-runderen staan ​​bekend om de genetische marmering die de jonge dieren hebben, die gewoon grazen op de graslanden van Uruguay. In combinatie met een 120-dagen+ graandieet resulteert dit in ongelooflijk goed rundvlees; het ongelooflijk goede rundvlees van THE BLACK. Het beheersen van het productieproces van de veehouder tot aan de productie van het rundvlees maakt THE BLACK een volledig traceerbaar rundvleesmerk, van ‘farm to fork’. Het gemarmerde, sappige en malse rundvlees is het resultaat van het stressvrije en gezonde leven. THE BLACK rund heeft gemiddeld 10.000 m² leefruimte per dier. Met de grootste aandacht voor dierenwelzijn stelt THE BLACK nieuwe normen in de kwaliteit van rundvlees, deze kwaliteit werd beoordeeld tijdens de World Steak Challenge 2019 waar het goud en zilver werd toegekend. THE BLACK, met goud bekroond rundvlees

    Nog 72 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €12,85

  • Black Angus Beef - Rib Eye Braadstuk Black Angus Beef - Rib Eye Braadstuk

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Rib Eye Braadstuk

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    PEPER, ZOUT EN GEBOTERDE RIB EYE - THIS IS BBQ! Dat klinkt wel erg simpel en eigenlijk is dat het ook... Tot je hem proeft!We gebruiken de FLOR DEL DELTA mix van zeezout en 5 soorten peper. Dit is echt een super mix waar gerenommeerde chefs helemaal lyrisch over zijn. Maar we beginnen even vooraan.De mooi gemarmerde graan gevoerde Rib Eye van 400 en 450 gram laten we even goed op kamertemperatuur komen. Ondertussen stoken we de grill op voor Direct Heat. We leggen vast wat voorgegaarde pofaardappelen langs de rand. We pletten even 3 knoflooktenen en doen deze met een flinke klont boter in een pan, kan, beker, wat je wilt. Hier doen we nog wat takjes rozemarijn bij en het geheel verwarmen we al roerend. We laten de knoflook en rozemarijn even lekker in de boter trekken en leggen ondertussen de Rib Eyes op het gietijzeren rooster voor een mooie grill streep. We laten deze een paar minuten goed aangrillen en draaien de steaks dan. Meteen gieten we wat van de boter over de gegrilde kant van de steak. Er kan wat aflopen wat vlam vat, maar sluit de deksel van de grill en deze vlammen doven vanzelf. Ondertussen hebben we ook wat trostomaatjes langs de rand gelegd.Na een paar minuten draaien we nog 1 keer terug om ook de andere kant te begieten met de botermix. Nu wordt het tijd om de steaks in de gaten te houden. Bij een kerntemperatuur van 48-49 graden halen we deze er af en leggen ze even weg, losjes afgedekt met wat folie.Het rusten is echt nodig om te zorgen dat het vocht weer in het vlees trekt. Doe je dit niet dan zie je bij het snijden veel sap en vocht uit het vlees lopen. Soms zie je foto’s voorbij komen van vlees in hele plassen vocht. Dat kan je hier dus mee voorkomen (op tijd en langzaam laten ontdooien helpt ook). Het was zondag nogal stormachtig, een steak koelt dan snel af, maar pak je het te dicht in dan gaart het wel snel door. We lossen dit op door nu buiten een thermobox te gebruiken waarin het vlees ook verzonden wordt. Het is dus een kwestie van uitproberen wat je vlees doet met doorgaren, dit is ook weer afhankelijk van de dikte en zoals gezegd de omgevingstemperatuur, maar als je bij 48-49 graden je vlees er af haalt gaart hij meestal wel naar de 53-54, dus medium rare. Nu al het vocht weer in de Rib Eye zit bestrooien we deze royaal met Flor del Delta Mediterranea Pimientas (The pepper blend of Fleur de sel, includes 5 peppers from Jamaica; Sichuan, Pink Curepipe, White Sarawak, Black Kampot and Long Java peppercorns). Waarom niet vooraf? De pepers verbranden dan bij direct heat wat een bittere smaak geeft. Aansnijden en proeven. Je voelt het zout smelten en de peper branden op je tong. Dit gecombineerd met het super malse vlees dat een authentieke steakhouse grillsmaak heeft maken dit tot een top gerecht.Doe je ogen dicht en je waant jezelf ergens op een Argentijnse Pampa samen met een paar ‘vaqueros' rond een kampvuur na een zware dag veedrijven.  THIS IS BBQ!

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €35,00

  • Miguel Vergara Angus - Rib Eye 300 dgn GV Miguel Vergara Angus - Rib Eye 300 dgn GV

    Miguel Vergara Angus Miguel Vergara Angus - Rib Eye 300 dgn GV

    Nog 81 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    ANGUS door Miguel Vergara – Het is een reis op zoek naar de authentieke smaak van het vlees die begint in een kleine regio in het noorden van Ierland, waar de beste exemplaren van dit nobele ras worden geselecteerd en vervolgens in Spanje worden gekweekt. Eenmaal hier krijgen ze persoonlijke aandacht, gericht op het versterken van al hun kwaliteiten. De Miguel Vergara Group combineerde de traditie die hij had geërfd van een familiebedrijf dat zich toelegt op vee (de grootste kudde vee in Spanje) met de hoogste normen van kwaliteit en uitmuntendheid. De 4,7 miljoen vierkante meter voor de veeteelt, het 300 dagen graandieet en het AENOR Animal Welfare-certificaat maken het Angus-rundvlees over de hele wereld bekend.

    Nog 81 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €21,78

  • Rubia Gallega (Spaans Rund) - Rib Eye Rubia Gallega (Spaans Rund) - Rib Eye

    Rubia Gallega ( Spaans Rund ) Rubia Gallega (Spaans Rund) - Rib Eye

    Nog 28 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Het unieke Galicisch rundvlees uit Spanje wint snel terrein in Nederland. Deze productlijn heeft zijn populariteit te danken aan zijn kenmerkende kruidige en licht zilte smaak. Die smaak kan zich optimaal ontwikkelen in het lange en goede leven dat de dieren leiden in de Spaanse regio Galicië. Niet voor niets vindt het Galicisch rundvlees gretig aftrek bij veel Spaanse sterrenchefs. De runderen uit Galicië leven gemiddeld tussen de twee en zeven jaar. Dit is relatief lang, en hierdoor krijgen de dieren ruim de tijd om hun sterke eigenschappen goed te ontwikkelen. De dieren krijgen bovendien uitsluitend klaver, gras en kruiden gevoed. Dit speelt een grote rol in het geurige en krachtige karakter van het vlees. De Spaanse veehouders werken hard voor de superieure kwaliteit van Galicisch rundvlees. Er is buitengewoon veel aandacht voor de bewegingsruimte en de voeding van de dieren. De unieke werkwijze van de boeren is typisch voor deze regio en komt elders in Spanje niet voor. Dit runderras is kenmerkend voor de Spaanse streek Galicië. De sterke en robuuste dieren gedijen uitstekend in het heuvelachtige gebied aan de Atlantische oceaan, waar zij het hele jaar door buiten lopen. De lange historie in dit gevarieerde zeeklimaat maakt het een zeer geliefd en gewild ras. De marmering, de dooradering van vet in de spieren, is bij het Galicisch rundvlees werkelijk een klasse apart en de geurige, kruidige smaakervaring is iets dat iedere vleesliefhebber geprobeerd moet hebben. Daarnaast past het vlees uit deze productlijn ook nog eens in een gezond voedingspatroon.

    Nog 28 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €20,32

  • Wagyu A5 Rib-eye Steak

    Kagoshima Wagyu A5 Rib-eye Steak

    Nog 13 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Japans Wagyu vlees wordt beschouwd als het meest exclusieve vlees ter wereld en is een bijzondere ervaring voor de vleesliefhebber.Carnimex importeert dit Wagyu vlees direct uit Kagoshima, de meest zuidelijke prefectuur op eiland Kyushu van Japan. Het vee, ‘Japanese Black’, wordt grootgebracht volgens eeuwenoude tradities en is gemiddeld 840 dagen graan gevoerd.Dit resulteert in een ontzettend hoge mate van marmering, wat de uitzonderlijke smaak en textuur geeft. Het vlees wordt zelfs gemeten op de mate van marmering, dit is de zogenaamde‘Beef Marbling Score’. Grade A1: Marmering Score 1 uit 12 Grade A2: Marmering Score 2 uit 12 Grade A3: Marmering Score 3 tot 4 uit 12 Grade A4: Marmering Score 5 tot 7 uit 12 Grade A5: Marmering Score 8 tot 12 uit 12

    Nog 13 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €62,95

  • Rib Eye Braadstuk - 120 dagen GV

    The Black - Angus / Don Pedro Rib Eye Braadstuk - 120 dagen GV

    Nog 9 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    THE BLACK, het winnen van een gouden & zilveren medaille in de World Steak Challenge 2019 in de eerste maand van introductie. THE BLACK, volledig traceerbaar 100% speciaal geselecteerde Black Angus-runderen, grootgebracht in de open groene velden van Uruguay en met graan gevoerd in de open lucht. Black Angus-runderen staan ​​bekend om de genetische marmering die de jonge dieren hebben, die gewoon grazen op de graslanden van Uruguay. In combinatie met een 120-dagen+ graandieet resulteert dit in ongelooflijk goed rundvlees; het ongelooflijk goede rundvlees van THE BLACK. Het beheersen van het productieproces van de veehouder tot aan de productie van het rundvlees maakt THE BLACK een volledig traceerbaar rundvleesmerk, van ‘farm to fork’. Het gemarmerde, sappige en malse rundvlees is het resultaat van het stressvrije en gezonde leven. THE BLACK rund heeft gemiddeld 10.000 m² leefruimte per dier. Met de grootste aandacht voor dierenwelzijn stelt THE BLACK nieuwe normen in de kwaliteit van rundvlees, deze kwaliteit werd beoordeeld tijdens de World Steak Challenge 2019 waar het goud en zilver werd toegekend. THE BLACK, met goud bekroond rundvlees Surf & Turf recept

    Nog 9 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €71,13

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.