Rubs
NOSKOS The Spareribs
NOSKOS The Spareribs Rub - De Ster van je BBQ Deze doordachte kruidenmix is het resultaat van jarenlange BBQ-expertise. Met zijn perfect uitgebalanceerde zoete en hartige tonen, met subtiele pit, tilt deze rub je spareribs en buikribben naar een hoger niveau. Pro-tip: combineer deze rub met NOSKOS the Original BBQ Sauce voor een onverslaanbare BBQ-ervaring. Alle NOSKOS rubs zijn zorgvuldig ontwikkeld door Dennis 'NoSkos' van Koutrik, Nederlands toonaangevende BBQ-expert, auteur en YouTuber met meer dan 15 jaar ervaring in het delen van BBQ-kennis. Gewicht 180 g ingrediënten Ingrediënten: rietsuiker, kruiden en specerijen (paprika, peper, knoflook, MOSTERD, ui, kaneel, SELDERIJ, cayenne), zeezout Inhoud Verpakt in hersluitbare zakInhoud: 180 gram
€9,95
Eetcafé 't Centrum De lekkerste kruidenbotermix
Wat begon als een huisgemaakte sensatie in Eetcafé 't Centrum in Bergambacht, is uitgegroeid tot een culinair fenomeen dat de BBQ-wereld verovert. Deze oranje beauty, met zijn subtiele kick en unieke karakter, is niet zomaar een kruidenboter - dit is een geheim wapen dat al 30 jaar lang gasten sprakeloos maakt! Waarom deze kruidenboter anders is dan alles wat je kent? Het geheim zit 'm in de perfecte blend van kruiden, ontwikkeld en verfijnd gedurende drie decennia. De mix is licht pittig, maar niet overheersend - precies wat je zoekt voor die perfecte finishing touch op je gegrilde steaks, hamburgers of geroosterde groenten. Het mooie is: je hoeft geen chef-kok te zijn om deze magie te creëren. Mix de kruiden simpelweg met 250 gram ongezouten roomboter en BAM - je hebt instant BBQ-goud in handen! Perfect voor die spontane BBQ-sessies, want de mix is jarenlang houdbaar. Maar wacht even - deze boter is niet alleen voor op je vlees. Smeer 'm op je brood voor een next-level BBQ sandwich, gebruik 'm als dip voor je borrelplank, of ga helemaal los en probeer 'm eens op je friet. Ja, je leest het goed - FRIET! Trust us, één keer proberen en je bent verkocht. Deze kruidenboter, ooit een lokaal geheim uit de Krimpenerwaard, met deze mix maak je gegarandeerd indruk op je gasten. Want één ding is zeker: met deze kruidenboter in je BBQ-arsenal ben je altijd voorbereid op een epische BBQ-sessie! 🔥
€3,49
NOSKOS The Pulled Pork
NOSKOS The Pulled Pork Rub - Perfectie voor Varkensvlees Deze signature rub van BBQ-expert Dennis van Koutrik is dé geheime formule voor wereldklasse pulled pork. De perfecte balans tussen zoet en pittig maakt deze rub onweerstaanbaar op elke varkensschouder of procureur. Experimenteer met deze veelzijdige mix door hem te combineren met de NOSKOS Steak Rub voor een extra dimensie in je BBQ-gerechten. Alle NOSKOS rubs zijn zorgvuldig ontwikkeld door Dennis 'NoSkos' van Koutrik, Nederlands toonaangevende BBQ-expert, auteur en YouTuber met meer dan 15 jaar ervaring in het delen van BBQ-kennis. Gewicht 180 g Ingrediënten Ingrediënten: rietsuiker, zeezout, kruiden en specerijen (paprikapoeder, knoflook, komijn, chilipepers, ui, peper) Inhoud Verpakt in hersluitbare zakInhoud: 180 gram
€9,95
Golden BBQ Golden Sate
Golden Quality Saté Mix – De ultieme smaakmaker voor authentieke saté! We hebben weer een nieuw pareltje van Golden BBQ getest: de Golden Quality Saté Mix. Deze kruidenmix komt in een stijlvolle gouden verpakking die direct de aandacht trekt. Bij het openen van het zakje worden we begroet door een intens aroma van komijn, koriander, peper en gember – een veelbelovende start! Op de verpakking staat duidelijk: "Gebruik 65 gram per kilogram vlees." Maar hoe gebruik je deze mix? Moet je het mengen met olie, een marinade maken, of gewoon droog aanbrengen? We gingen aan de slag om dit uit te vinden. Onze ervaring met de Golden Quality Saté Mix: We begonnen met 500 gram kipdijfilet van de Waardse Boerderijkip, bekend om zijn malse en smaakvolle vlees. Na het snijden in gelijke stukjes, strooiden we 33 gram satémix over het vlees en kneedden dit goed door elkaar. En toen gebeurde het magische moment: de kruidenmix loste op door het natuurlijke vocht van het vlees en veranderde in een heerlijke, kleverige marinade met een prachtige mahoniekleur. De geur die vrijkwam, bracht ons direct terug naar de keuken van een Indonesische buurvrouw – een geur vol herinneringen en belofte. Bereidingswijze: Nadat we het vlees zorgvuldig hadden gemasseerd met de marinade, deden we het in een zak en vacumeerden dit. Hoewel vacumeren niet noodzakelijk is, helpt het de aroma’s beter te behouden. We lieten het vlees 5 uur in de koelkast marineren (overnight werkt ook perfect). Vervolgens stookten we de Big Green Egg op tot 220 graden met een gietijzeren rooster hoog geplaatst. Hierdoor schroeit de saté mooi dicht zonder snel te verbranden. Een groot voordeel van deze kruidenmix is dat hij minder nat is dan een traditionele marinade, waardoor de saté niet snel aanbrandt. Perfect voor de BBQ! Serveren als streetfood: Bij het serveren kozen we voor een echte streetfood-presentatie: saté op een bordje met een bakje satésaus, atjar, verse komkommer en ringetjes lente-ui. Simpel, maar overheerlijk! Ingrediënten: Aroma (mais, soja), kruiden en specerijen (knoflookpoeder, chillies, koriander, komijnzaad, zwarte peper, gember, sereh), suiker, zout, sesamzaad
€12,99
NOSKOS The Chicken
NOSKOS The Chicken Rub - Mediterrane Magie Deze suikervrije, zoutarme mediterrane kruidenmix is je geheime wapen voor perfecte kip en gevogelte. Of je nu een beer can chicken maakt of kippendijtjes grilt, deze veelzijdige rub zorgt voor gegarandeerd succes. Verras je gasten door deze mix ook eens te gebruiken op lam, vis of gegrilde aardappels. Alle NOSKOS rubs zijn zorgvuldig ontwikkeld door Dennis 'NoSkos' van Koutrik, Nederlands toonaangevende BBQ-expert, auteur en YouTuber met meer dan 15 jaar ervaring in het delen van BBQ-kennis. Gewicht 150 g Ingrediënten Ingrediënten: kruiden en specerijen (knoflook, paprika, tijm, rozemarijn, oregano, peper, nootmuskaat), zeezout, citroenzuur Inhoud Verpakt in hersluitbare zak.Inhoud ca. 150 gram
€9,95
Angus & Oink Sweet Bones & Butts
Angus & Oink Sweet Bones & Butts Sweet Bones & Butts is het resultaat van een jaar lang perfectioneren, experimenteren en het vinden van de beste ingrediënten. Met een unieke mix van Maple Sugar en Javanese donkere suikers, levert deze rub precies wat je ribs en pulled pork nodig hebben: een perfecte balans tussen zoetheid, kleur en smaak. Toepassing Onmisbaar voor ribs, pulled pork en andere varkensgerechten Combineer met Porky White Chick voor een vleugje chipotle-pit Glaze je ribs met Glazed & Confused voor een ultiem zoet-krokant laagje Kenmerken Zorgt voor een prachtige karamelkleur op je vlees Glutenvrij Perfect voor zowel BBQ als slow cooking Til je barbecue naar een professioneel niveau en maak indruk met Sweet Bones & Butts! Combineer voor de ultieme smaakervaring met onze injecties en glazes.
€14,95
LetzQ Pork Rub
Pork Rub : Voor de barbecuewedstrijden waar wij als team aan deelnemen hebben wij onze eigen rubs ontwikkeld. Nadat wij diverse keren in de prijzen waren gevallen kwam het steeds vaker voor dat familie, vrienden, kennissen en collega-teams om wat van onze rubs vroegen. Door de enthousiaste reacties werd het besluit de rubs in een potje te stoppen al snel genomen en hebben wij ons eigen LetzQ-label opgezet. De lijn bevat drie varianten: pork, beef en chicken. Iedere variant bestaat uit natuurlijke ingrediënten als suiker, zout, gedroogde groenten en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen die zijn afgestemd op het specifieke gebruik van de rub. De rubs van LetzQ bevatten geen smaakversterkers of andere E-nummers en worden geproduceerd in een allergeenvrije fabriek. --- Ook deze rub hebben wij een hele tijd getest en is super op ons wedstrijd vlees gebleken. De ribben worden goed beoordeeld op de wedstrijden en hebben ook al wat prijzen in de wacht gesleept, evenals het onderdeel pork waar wij de Puled Pork van maken. In Italië hadden we bijna de perfect score, hier scoorden we alleen wat betreft opmaak iets minder waardoor de perfect score helaas niet werd behaald maar wel een hele nette eerste plaats waardoor ons vermoeden werd bevestigd dat wij deze rub ook maar eens op de markt moesten gaan brengen. Zijn er dan veel mensen die deze gerechten maken? In het wedstrijd wereldje wel maar ook thuis moest hij toepasbaar zijn en dus hebben wij getest met verschillende soorten varkensvlees zoals karbonade, filetlapjes, rollade, maar ook door het rundergehakt en op de kip is dit een hele lekkere rub. Kortom wederom een rub die breed inzetbaar is en niet perse allen op varkensvlees lekker is !
€13,50
Smokey Goodness Beefalicious BBQ Rub
Beefalicious BBQ Rub - 30 gram
€2,25
Grate Goods SPG Special Rub
Zout, peper en knoflook is een typische Texaanse kruidencombinatie. In de Zuidelijke staat wordt deze ‘back to basic’ manier van kruiden met name gebruikt om rundvlees op smaak te brengen. Maar behalve in Texas is salt, peper, garlic (SPG) in heel Amerika en in de barbecuewereld daarbuiten een opzichzelfstaand begrip geworden. Deze rub is een echte allrounder en kan vrijwel ieder barbecuegerecht op smaak maken. Aan onze eigen SPG-variant hebben we nog wat extra kruiden en specerijen toegevoegd, om hem nét wat nog aromatischer te maken.
€8,99
Smokey Goodness Pig Powder BBQ Rub
Met deze Pig Powder BBQ Rub by Smokey Goodness, transformeer jij ieder stuk varkensvlees in fine dining. Met een mooi zoetje van de kaneel en venkel en een goede dosis pit van de chipotle peper is deze BBQ kruidenrub subtiel in balans en een heerlijke smaakcombinatie met varkensvlees. Gooi een royale hoeveelheid BBQ kruiden op het vlees en wrijf het goed in voordat je het op de BBQ legt en heaven awaits you. Dit is de BBQ kruidenmix voor de bereiding van o.a. de lekkerste pulled pork en spare ribs. Ingrediënten: rietsuiker, specerijen (gerookte paprika, paprika, peper, chilies, venkelzaad, kaneel), zout, groenten (knoflook, ui), kruiden.
€2,25
Rokende Règahs Bad, Hot & Dirty Box
Lekker doosjes met al onze smaken. De leukste manier om kennis te maken met Règâh Rub. Ol’Timers Dirty Hogs Deze kruidenmelange is ontwikkeld voor varkensvlees maar doet het ook perfect met kip. Door de jaren aan wedstrijdervaring van de Rokende Règâhs is overal rekening mee gehouden en perfect op Spareribs en Pulled Pork. Het gebruik van drie soorten suiker, kaneel en meerdere specerijen krijg je naast een mooie “bark” ook een lekkere kick achteraf, “Sweet with a feisty kick” zoals we graag zeggen. Naast deze traditionele Amerikaanse BBQ gerechten is deze Rub ook heerlijk door de gehaktballen en ook zeker als BeerCan Chicken Rub. Smokin’ Hot Chicks Smokin’ Hot Chicks maken van elke BBQ een feestje. Dé rub voor alles wat vleugels heeft. Kip, tuurlijk! Maar wat dacht je van kalkoen, kwartels, struisvogel, Parelhoen, eend, gans en fazant? Als we pauw zouden eten zouden z’n veren uit z’n reet steken als je deze nieuwe Règâh Rub er op strooit. Na twee weken elke dag kip werd er thuis geprotesteerd. Probleem, want we moesten toch verder testen. Dan maar op spareribs proberen. Wat denk je, deze rub is een klapper op spareribs! Het is stiekem misschien meer een All Purpose Rub dan een kip rub geworden. Maar ja, Smokin’ Hot Chicks stond al op het label. Dit is je kans Smokin’ Hot Chicks op jouw BBQ te hebben! Bad Buffalo Gunpowder Deze melange is primair ontwikkeld voor rundvlees en dan vooral voor Brisket, ook een van onze wedstrijd gerechten. Doordat ook wij niet elke dag Brisket bereiden zijn we gaan experimenten waarop deze unieke Rub ook lekker is. Al gauw kwamen er erachter dat hier heerlijk kipvleugeltjes mee te maken zijn, en het mooie, die kan je gelijk Buffalo Wings noemen. Daarnaast is deze Rub ook perfect als vervanger van peper en zout op een biefstuk of ribeye. Heb je nog 50g in je zakje zitten, meng dat met een kilo gehakt voor een paar heerlijke burgers. Een hele veelzijdige Rub die bij iedereen in de kast hoort.
€9,95
Smokey Goodness Cheeky Chicken Rub
Cheeky Chicken Rub
€2,25