Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Procureur

2 producten


  • Waards varken Procureur / Nek Waards varken Procureur / Nek

    Waards varken Procureur / Nek

    10 reviews

    Nog 30 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Babi Pangang Tandoor Style we hebben de LetzQ Tandoor ring in onze Big Green Egg medium geplaatst en daar 1,2 kg Procureur in gehangen voor een heerlijke Babi Pangang. Voor het gemak hebben we onderstaand LetzQ recept gewoon aangehouden. Wij kozen voor Iberico Procureur en hebben deze een nacht laten marineren. Echt een super leuke gadget voor nog geen 3 tientjes. Het vlees gaart heel mooi rondom in de hitte en de rook zorgt voor een extra wauw effect. Bestel hier je Tandoor ring www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ! Het LetzQ recept: Snij het vlees in gelijkmatige blokjes van tussen de 3 x 3 en 4 x 4 cm, hak de knoflook fijn en doe in een ruime kom samen met de rest van de ingrediënten en meng het goed door elkaar. Voeg de vleesblokjes toe en meng dit ook weer goed door elkaar, dek het daarna af met een huishoudfolie en zet koel weg voor een paar uur, ik heb deze een nacht laten marineren. Maak de saus even van tevoren op je BBQ zodat die klaar is om even snel opgewarmd te worden. Snij de ui zo fijn mogelijk en fruit deze in een pannetje aan in de olie, als de uitjes zacht zijn kan je de knoflook gehakt of geperst toevoegen en bak je deze nog even mee. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe alleen de Maizena nog niet en laat het even pruttelen. Nadat alles goed is verwarmd haal je even de staafmixer door de saus heen zodat deze mooi glad wordt, doe de eetlepel maïzena in een kopje en voeg hier wat koud water bij en meng dat goed door, hierna kan dit al roerend bij de saus toegevoegd worden waarna je het weer even door verwarmd tot de saus de voor jou juiste dikte heeft bereikt. Steek je kamado aan en breng deze op een temperatuur van ongeveer 150 graden stabiel zonder toevoeging van roosters of hitteschilden dus direct. Rijg je vlees op de Tandoor spiesen. Zet je luchtinlaat van je kamado op een klein kiertje en verwijder je margrietschijf/rEGGulator, plaats de tandoor ring bovenop je luchtuitlaat en hang de spiesen in de ring. Je zal zien dat de temp van je kamado ronde de 180 tot 200 graden gaat wat perfect is, doet deze dat niet stuur dan nog even bij via de luchtinlaat. Gaar de spiesen tot een kern van minimaal 70 graden maar kijk daarbij ook naar de buitenkant, deze moet mooi egaal bruin en liefst knapperig zijn. Het garen van het vlees duurt ongeveer 30 minuten. Serveren met de saus en wat Atjar en een mooie nasi of bami maakt het geheel compleet. Eet smakelijk! Benodigdheden voor 4 personen Vlees en marinade: • 800 gram buikspek of procureur • 2 tenen knoflook • 3 eetlepels oestersaus • 3 eetlepels sojasaus • 2 eetlepels bruine basterdsuiker • ½ eetlepel sambal Voor de saus • 1 ui • 2 tenen knoflook • 2 eetlepels gembersiroop • 200 gram gezeefde tomaten • 4 eetlepels bruine basterdsuiker • 2 eetlepels ketchup • 200 ml water • 1 eetlepel sojasaus • 1 eetlepel maïzena • Klein scheutje zonnebloemolie

    Nog 30 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €15,01

  • DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Procureur (varkensnek) DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Procureur (varkensnek)

    DeRaza Iberico DeRaza Iberico - Procureur (varkensnek)

    2 reviews

    Nog 53 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Procureur van spaans Iberico varken is het mooie deel uit hals en schouder onder het been. Heerlijk met vet doorregen is dit een van de bekendste delen om lekker low en slow te bereiden! procureur is het vooraanstaand deel van het varken. De procureur ligt meteen achter de kop. Daarnaast is het mooi gemarmerd stuk vlees. Nooit droog en heeft erg veel smaak. In Amerika heet een procureur – grappig genoeg –  ‘Boston Butt’ of ‘Pork Butt’. Het woord ‘butt’ suggereert dat het van de bil van het varken komt, maar het tegendeel is waar. ‘Butt’ staat voor ‘deel’; het eerste deel, het beste deel van het varken. Meer dan procureur De ‘Boston Butt’ wordt het primair gebruikt voor één van de grootste klassiekers van de Amerikaans BBQ, namelijk Pulled Pork. In Italië wordt de procureur vaak gebruikt voor de ‘Coppaham’. Slow cooking In Nederland is de procureur een steeds meer geliefd stuk vlees voor de betere koks in de horeca. Procureur leent zich uitermate goed voor slow cooking. Bij slow cooking wordt het vlees op zeer lage temperatuur langdurig gegaard, zodat het mooi rosé en sappig blijft en tegelijk zijdezacht van structuur blijft. Vlak voor het serveren wordt het vlees kort opgebakken of op de BBQ gegrilld voor een smakelijk korstje en intense smaak.   Iberico Schichtfleisch - Gestoofde-gelaagde-Iberico procureur Bij procureur denk je al snel aan pulled pork, maar deze keer wilden we eens wat anders maken met dit mooie stuk Iberico varkensnek.De keus viel deze keur op de Dutch Oven.We hadden net de knotwilgen gesnoeid en daar waren nog wel wat takken van over dus besloten we een ‘tripod’ te bouwen, ketting erin, vuurtje eronder, dat moet goed komen. Eerst snijden we de 1,6 kg procureur in plakken van ca. 1,5 cm dik. Deze kruiden we rondom met 'R Butts R Smokin’ BBQ Rub van Ozark Heat. Uiteraard kan je ook je eigen favoriet gebruiken of zelf een rub maken.Dan snijden we 0,75 kg rode uien in schijven.Dan bedekken we de bodem van de Dutch Oven kruislings met gerookt ontbijtspek. Hierop plaatsen we om en om een rij vlees en een rij uien. (je kan ook afwisselen met paprika).Het hele pakket past mooi in onze FT6 Petromax Dutch Oven.Als alles gestapeld is gieten we er een halve pot Smokey Mountain BBQ saus van Blues Hog overheen.Als laatste dekken we de paninhoud weer kruislings af met bacon of ontbijtspek. Ondertussen hebben we het vuurtje al opgestookt en hier een paar Firebrand briketten in gelegd.We hangen de Dutch Oven aan de ketting en leggen wat hete briketten op de deksel. Hou even de temperatuur in de gaten, het moet zachtjes pruttelen en niet hard doorkoken.Speel dus waar nodig wat met het vuur en de hoogte van de pan. Na 3,5 uur is de spek opgelost en is het vlees super zacht en valt uit elkaar.We hollen wat broodjes uit en vullen deze met de heerlijke mix van vlees, ui en saus.

    Nog 53 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €23,07

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.