Nog 32 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef / Flat Iron Sukade "gesplitst"
We kennen de sukade vooral als oma’s stoofvlees, dit uren sudderen was nodig om het taaie vlies op te laten lossen. Door de sukade te splitsen en het vlies te verwijderen ontstaat een heerlijke malse steak die perfect high & fast af te grillen is op de BBQ.
Deze sukade komt van het black Angus rund wat garant staat voor een heerlijk volle smaak en malsheid.
Recepttip:GEGRILDE BLACK ANGUS SUKADE MET KRUIDEN OLIE EN CHUTNEY
Een gegrilde sukade is echt super lekker. Om een sukade te kunnen grillen i.p.v. te stoven moet deze normaal gesproken wel eerst gesplitst worden. De zeen middenin de sukade moet er uit, want onder de 65 graden is die super taai.Onze sukades zijn al gesplitst dus die kunnen zo op het vuur. Wij kozen voor onze graan gevoerde Black Angus sukade. De graan voering zorgt voor een mooie vetmarmering in het vlees.
De Chutney:Eerst zetten we de Chutney op in een kleine Dutch Oven.Doe 230 gr. zilveruitjes, 75 gram rozijnen 1,5 eetlepel honing, 2 kruidnagels, 7 jeneverbessen, 60 cc droge witte wijn en 60 cc witte port in de Dutch Oven en laat dit rustig pruttelen tot het vocht weg is en de uitjes zacht zijn. Houd er rekening mee dat dit 45-60 minuten kan duren.Verwijder dan de kruidnagels.
Kruidenolie:Pel de knoflook, rits de kruidentakjes en maak de peper schoon. Dan mengen we de kruidenolie: Doe 250 ml olijfolie, 5 knoflooktenen, 0,5 ui, 1 kleine chilipeper zonder zaadjes, wat takjes verse thijm, 15 gr. rozemarijn, 1/2 eetlepel zeezout in een kom en meng dit in de blender.
Terwijl de Chutney pruttelt smeren we nu de sukade rondom in met de kruidenolie. En steken de Big Green Egg aan.We plaatsen het gietijzer rooster boven direct vuur en laten hem ca. 200 graden worden.De sukade gaat op de grill en even later draaien we deze een kwartslag voor een mooie grill ruit.Dan draaien we hem om en herhalen de handeling. Ondertussen bestrijken we de bovenkant weer met wat olie.Na 2 kanten grill ruit leggen we de sukade hoger op het RVS rooster om door te garen naar een kern van 49 graden.
Net op het moment dat ik de Meater plaats krijg ik een melding voor een software update van 6-8 minuten. Tja, altijd vooraf je spullen klaar zetten…Gelukkig hebben we ook nog een fast thermapen om te meten en komt het allemaal goed.
We leggen het vlees nog 10-15 minuutjes weg om te rusten en snijden de sukade dan in mooie plakken.Over het vlees verdelen we de chutney.
Ook deze sukade was weer super.
Nog 78 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
The Black - Angus / Don Pedro Bavette / Flapmeat - 120 dagen GV
Voor de echte BBQ-liefhebber mag de bavette, ook wel bekend als flapmeat, niet ontbreken. Met The Black Bavette haal je een stukje vakmanschap in huis dat iedere grillervaring naar een hoger niveau tilt. Afkomstig van het hoogwaardige Black Angus-rund uit Uruguay, krijg je vlees van dieren die 120 dagen graan gevoerd zijn. Dit zorgt voor een mooie vetmarmering en een smaak die je gegarandeerd bijblijft.
De Black Angus-runderen staan bekend om hun natuurlijke leefomgeving en de zorg die boeren aan de dieren besteden. Uruguay, met zijn uitgestrekte graslanden, biedt een ideale omgeving voor deze runderen om vrij te grazen. Dat proef je terug in de rijke en volle smaak van de bavette.
Bereidingstip: laat het vlees schitteren
De bavette is een werkspier en heeft daardoor een stevige, maar malse structuur als je hem goed bereidt. Dit stuk vlees komt het beste tot zijn recht als je het kort en op hoge temperatuur grilt. Zorg dat je BBQ goed heet is en schroei de bavette kort aan beide kanten dicht. Laat hem daarna even rusten, zodat de sappen zich goed verdelen.
Snijd altijd haaks op de draad van het vlees voor de perfecte bite. Of je hem serveert met een chimichurri, een frisse salade, of gewoon puur natuur: deze bavette is altijd een showstopper.
Met The Black Bavette maak je van je BBQ-sessie een echte culinaire ervaring. Ga jij hem proberen? 🥩🔥
Bekijk hier onze Bavette recepten
Nog 52 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Platte Valley Black Angus USA - Hamburgers - 2 stuks
GRAAN GEVOERD RUNDVLEES UIT NOORD-AMERIKA.
Het Noord-Amerikaanse Black Angus rundvlees van Iberdeli wordt geproduceerd in de Platte Valley. Hier wordt volgens familietraditie gewerkt aan graan gevoerd vlees van de hoogste kwaliteit, waarbij de unieke marmering van het uiteindelijke product zorgt voor een rijke smaak en sappigheid die elke vleesliefhebber ervaren moet hebben.
De Platte Valley strekt zich uit van Colorado tot Nebraska en wordt gekenmerkt door haar uitgestrekte grasheuvels. Uitsluitend Black Angus dieren, vrij geboren in de vallei, genieten van de ruimte en de frisse buitenlucht in dit enorme gebied. Daarna worden ze gevoed met een speciaal graandieet dat 160 tot 180 dagen duurt. Dit dieet is het resultaat van jarenlange ervaring en draagt bij aan de ontwikkeling van het zo geliefde intramusculaire vet in het vlees.
Het programma is onderdeel van de Platte Valley Group, opgericht door de Viola Family. Deze familie werkt al sinds 1975 met rundvlees in Nebraska en breidde zich later uit naar Colorado. De uitzonderlijke aandacht voor kwaliteit die de familie heeft is niet onopgemerkt gebleven. De Platte Valley Group staat dan ook bekend als een veteraan in de vleesindustrie, alom geprezen voor haar bijzondere producten. Aandacht voor elk dier wordt verkozen boven massaproductie.
Nog 40 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Ossenhaas Spiesen
Beef Exclusief Ossenhaas Spiesen bestaat uit 5 heerlijke gemarineerde Black Angus runderspiesen van ca. 80 gram per stuk.
Versneden uit de malse ossenhaas en op metalen spiesen geregen; klaar voor gebruik!
PITTIGE BLACK ANGUS OSSENHAAS SPIESEN
Deze mooie ossenhaas spiesjes hebben we eerst gekruid met de Angus & Oink Mexican Seasoning.
Ze omschrijven hem zelf als volgt : "Deze Mexicaanse smaakmaker is diep, donker en woedend. Rijk aan typisch Mexicaanse smaken als chipotle en ancho chili met milde tonen van oregano en komijn.”
Geschikt voor kip en varken, dus eigenwijs als wij zijn gebruiken we deze op de ossenhaasspiesjes.
De MiniMax stoken we weer op en de spiesjes gaan op het gietijzeren rooster. Hou het kort, ze zijn lekker snel klaar en laat ze nog heel even rusten.
Dan schenken we er nog wat Blues Hog Raspberry Chipotle BBQ Sauce over. Het zoete van frambozen en de warmte van de chipotle mixen heerlijk met de mexican rub en het Black Angus vlees.
Een echt gerechtje is het natuurlijk niet. Simpel, letterlijk high and fast, maar echt super lekker met wat frites erbij.
Echt eten voor op (je eigen) terras.
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Black Angus Beef - Cote de boeuf
Deze Côte de Boeuf is een waar pronkstuk met een intense smaakbeleving en een indrukwekkende vetstructuur. Dit majestueuze stuk vlees wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund - de befaamde ribrack. Je vindt het aan de voorkant van de rug, waar het naadloos overgaat in de lende. Door zijn unieke positie aan de minder gespierde voorkant is het vlees merkbaar zachter dan een lendebiefstuk.
Het kenmerkende bot dat bij de Côte de Boeuf hoort, is geen toeval - het is juist de sleutel tot culinaire perfectie. Tijdens het grillen gebeurt er namelijk iets magisch: het collageen tussen bot en vlees lost langzaam op en verrijkt het vlees met een ongeëvenaarde smaakdiepte. Met een gewicht van ongeveer 1000 gram is dit een perfect stuk vlees om te delen met 2 tot 3 mede-vleesliefhebbers.
Het verhaal achter dit premium stuk? Deze Côte de Boeuf komt van Ierse runderen die het grootste deel van het jaar vrij rondgrazen in de uitgestrekte groene weilanden. Door hun natuurlijke grasgevoerde dieet groeien ze rustig op in hun eigen tempo. Dit resulteert niet alleen in superieur vlees, maar zorgt ook voor een hoger gehalte aan gezonde Omega-3 vetzuren vergeleken met graangevoerd rundvlees.
Een waar festijn voor de toegewijde BBQ-liefhebber die houdt van authenticiteit en pure smaken!
DE MAGIE VAN EEN COTE DE BOEUF POUR DEUXIk zal nooit de eerste keer vergeten dat ik zo’n mooie malse sappige Côte de boeuf heb gegeten.Het was eind jaren tachtig in de kleine straatjes van Calvi op het Franse eiland Corsica. We hadden net onze laatste girobetaalkaart verzilverd en waren met de motor naar een terras gereden in het oude centrum. De lauwwarme zeewind waaide door de straten. Uit het menu kozen we voor een Côte de boeuf pour deux. De ober bracht een heerlijk ruikende en prachtig gegrilde Côte de boeuf die hij ter plekken aan onze tafel versneed en de mooiste delen over twee borden verdeelde. Those where the days..Lekker eten is emotie en zo’n mooie malse sappige Côte de boeuf zal voor mij altijd iets magisch houden..
Als ik dan de nieuwe Black Angus Côte de boeuf bij Beef Exclusief binnen zie komen denk ik maar één ding..
Ik heb even wat boter gesmolten met een beetje knoflook en een ‘Herbsbrush’ gemaakt door wat tijm, rozemarijn en oregano bij elkaar te binden. Terwijl we de steak indirect garen borstel ik hem regelmatig met de kruidenkwast en het knoflookbotermengsel. Bij 46 graden haal ik hem van het rooster en verwijder de platesetter nog even vol gas tot 50-52 graden en dan even laten rusten.We hebben er een paar potatobombs bij gemaakt gevuld met kruidenboter en ham.
Het was weer een trip down memory lane…
Nog 1 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Tomahawk steak
Een Tomahawk is een strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika en door de gelijkenis dankt de Tomahawk Steak hier zijn naam aan.
Fantastisch om Caveman-style direct tussen de houtskool te grillen zoals bijv. in onderstaande recepten:
“CAVEMAN-STYLE" BLACK ANGUS GRAIN FED TOMAHAWK STEAK
Laat het testosteron door je lijf gieren. Stook een vuur en rooster een stuk vlees. Dat is kort gezegd de formule voor een Caveman style Tomahawk steak.Caveman style wil zeggen dat je het vlees letterlijk direct op de kolen legt. Dus zonder rooster.
Het recept is simpel: Zorg dat de Tomahawk op kamertemperatuur is en strooi er wat zout over.Wacht met peper tot de tomahawk gegrild is, dit zou verbranden en bitter worden.Zorg voor een mooi schoon kolenvuur zonder as op de kolen.Let op, gebruik geen briketten en alleen de beste kwaliteit kolen. Wij gebruikte Black Ranch Marabu. Zorg dat dit vuur op volle sterkte is en leg het vlees er op. De hitte zal het vlees direct dichtschroeien. Vreemd genoeg verbrandt het vlees niet en blijft er geen kool aan het vlees achter op het oppervlak.
Laat de steak garen tot 48 graden kerntemperatuur. Haal hem uit het vuur en laat hem 10 minuten rusten. Simpeler kunnen we het niet maken en BBQ-Grillsmaak gegarandeerd.
Nog 4 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Ribeye rollade
Een culinair hoogstandje voor de echte BBQ-kenner. De verfijnde kruidenmix versterkt de rijke smaak van het premium Black Angus rundvlees. Door de gerolde vorm gaart het vlees gelijkmatig en ontstaat er een sappig resultaat. Een indrukwekkend gerecht dat gegarandeerd alle BBQ-gasten zal verrassen.
SPIT GRILLED, GRAIN FED BLACK ANGUS RIBEYE ROLLADE
Rib eye op de BBQ is altijd een topper, maar deze keer bereiden we geen steaks maar een rib eye rollade.
Dit mooie opgebonden stuk ribeye wordt al heerlijk gekruid geleverd wat er voor zorgt dat de kruiden smaak al lekker in het vlees getrokken is.
We halen de rollade een dag van te voren uit de vriezer en laten deze rustig ontdooien in de koelkast.
2 uur voor gebruik halen we deze uit de koelkast en uit de vacuümverpakking zodat deze kan ademen en op temperatuur kan komen. Doe je dit niet dan zal de kern bij aanvang maar 2 graden zijn en moet de buitenkant veel verder doorgaren om een goede kerntemperatuur te krijgen.
Als je de rollade low and slow zou voorgaren en daarna afgrillen heb je hier geen last van, maar wij gingen voor een spit bereiding.
We stoken de Big Green Egg op tot 240 graden en plaatsen de spitring. De rollade rijgen we aan het spit en deze plaatsen we in de Big Green Egg. We gebruiken deze keer geen rookhout omdat we al bijna een overdosis aan kruiden gebruiken.
We laten de ribeye een kleine 10 minuten zo op hoge temperatuur draaien om een mooi gegrilde buitenkant te krijgen, dan temperen we het vuur naar 180 graden en bestrijken de buitenkant van de rollade met een kruidenolie (mengsel van olie, dille, zout, peper, salie, knoflook, oregano en rozemarijn). Dit herhalen we na 10 minuten nog een keer.
Waarschuwing: Wij hebben de Meater + direct bij de start in de rollade gestoken paralel aan het spit, Let op dit is wel op eigen risico. Als de Meater te heet wordt gaat er groot alarm af op je telefoon, maar in de eerste fase is het wel een zeker risico. Ja kan ook de Meater insteken als de keteltemperatuur onder de 200 graden is, maar Meater boven direct heat blijft een zeker risico. Maar het werkt wel super handig, dus wij nemen de gok soms.
Als we een kerntemperatuur hebben van 45 graden halen we de rollade er af en leggen deze op folie met daarop een plak roomboter en wat dryrub. Hij mag /moet nog even doorgaren dus deze keer vouwen we het pakketje bewust goed dicht.
Ondertussen hebben we wat kastanjechampignons in plakjes gesneden en in een pannetje gebakken met royaal roomboter, zout, en een peper/knoflook mix.
Na een kleine 10 minuten pakken we de rollade uit en snijden deze in dunne plakken. we serveren de rollade met de champignons, gebakken aardappeltjes en wat salade.
Nog 16 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Black Angus Beef - Runder spareribs /
Beef Back Ribs
Beef Black Angus runder spareribs zitten bomvol smaak, zijn super sappig en hebben een perfecte balans van mals vlees en smaak.Perfect voor in de BBQ of in de oven.
Reccept: Deze keer hebben we gekozen voor de Beef Back Ribs. Zeg maar de runder variant van onze Iberico Baby Back Ribs.
Net als met varkens spareribs zijn er verschillende opties, zoals eerst voorgrillen, wel of niet inpakken etc.
Wij gaan voor de ‘lazy way’ en kiezen voor een low and slow sessie op 110-120 graden zonder inpakken of voorgrillen.Eerst verwijderen we het vlies aan de botzijde en bestrooien we de ribben rondom met Spicy White Lightning.
De Big Green Egg zetten we met convEGGtor (platesetter) er in op ca. 115 graden.
We leggen een blokje rookhout op de kolen en we leggen de ribben in de BGE.
Nu mengen we alvast 120 ml appelcider azijn met 2 eetlepels Kosmos Honey Killer Bee Rub.
Na een uurtje zitten de kruiden lekker aan het vlees en bestrijken we de ribben voorzichtig met onze appelcider BBQ saus mix.
Dit herhalen we de komende 3 uur nog een keer of 4.
De azijn zorgt voor malser vlees en de Kosmos Honey Killer Bee Rub voor een lekker pittige smaak aan de buitenzijde.
Na 4 uur stoppen we met smeren en plaatsen we de thermometer, deze blijft bij ons 20 minuten hangen op 72 graden. Geen paniek, komt goed.
De kerntemperatuur gaat weer stijgen en na een kleine 5 uur zitten we rond de 87 graden kerntemperatuur en prikken we even in het vlees tussen de ribben. Dit voelt mooi zacht aan.
We snijden de ribben en serveren ze met wat frisse rode biet salade.
De smaak is weer echt anders dan short ribs.
Al met al ben je dus ca. 5 uur bezig maar het vraagt heel weinig werk. Ideaal dus op een mooie nazomerdag.
Nog 5 op voorraad
Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom
Platte Valley Black Angus Picanha - USA
Til je BBQ-ervaring naar een hoger niveau met de Platte Valley Black Angus Picanha uit de USA. Dit uitzonderlijke stuk vlees is afkomstig van de beroemde Black Angus runderen, speciaal geselecteerd en verzorgd volgens de strengste kwaliteitseisen. Platte Valley Food Group, opgericht in 1975, combineert decennialange expertise met een duidelijke missie: de allerbeste kwaliteit rundvlees leveren aan vleesliefhebbers wereldwijd.
Deze Picanha komt van runderen die humaan zijn behandeld en een 100% natuurlijke levensstijl hebben. Ze krijgen een dieet van natuurlijke granen en voedingsstoffen, wat resulteert in vlees dat niet alleen rijk is aan smaak, maar ook gegarandeerd vrij is van antibiotica. Bovendien voldoet dit vlees aan de strengste EU-certificeringen, zoals het USDA NHTC-programma, wat het een zeldzame premiumkeuze maakt op de Europese markt.
Met zijn iconische vetkap en USDA-gecertificeerde marmering brengt deze Picanha een perfecte balans tussen sappigheid en malsheid. Het vlees is afkomstig van genetisch pure Black Angus runderen, geen compromis, geen shortcuts – alleen de beste kwaliteit voor op jouw BBQ.
Kies voor Platte Valley Black Angus Picanha en proef het verschil dat zorg, vakmanschap en kwaliteit maken. Perfect voor de echte BBQ-liefhebber die alleen het allerbeste wil.
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Black Angus Beef - Gentleman steak
Gentleman steak vanBlack Angus is een mooi mals braadstuk en houdt het midden tussen een entrecote of lende en de ribeye met wat meer vet !
GENTLEMAN STEAK with homemade pepper sauce
De vetkap snijden we even kruislings in en we bestrooien de steak rondom met All Purpose BBQ Rub van Grate Goods
Lees hier het complete recept
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
The Black - Angus / Don Pedro Tournedos - 120 dagen GV
Dit premium stuk vlees is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde Black Angus runderen uit Uruguay, die 120 dagen lang met graan zijn gevoerd. Deze speciale voedingsmethode zorgt voor een uitzonderlijke marmering en dat proef je direct.
Black Angus staat wereldwijd bekend om zijn superieure vleeskwaliteit. Het ras kenmerkt zich door een fijne structuur en natuurlijke vetdooradering die tijdens het grillen langzaam in het vlees trekt. Dit zorgt voor een ongekend malse en sappige textuur.
De 120 dagen graanvoeding geeft het vlees een karakteristieke, rijke smaak met subtiele botertonen. Je proeft direct het verschil met regulier rundvlees. Voor de perfecte bereiding adviseren we je om de tournedos eerst op kamertemperatuur te laten komen. Gril het vlees vervolgens op een hete BBQ (ongeveer 230-250°C) voor een perfecte korst. Voor medium-rare houd je een kerntemperatuur van 55°C aan.
Na het grillen is het essentieel om het vlees 5-10 minuten te laten rusten onder aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich gelijkmatig verdelen en krijg je een optimaal resultaat. Bestrooi voor het serveren met wat grof zeezout - meer heeft dit kwaliteitsvlees niet nodig om te schitteren op je bord.
Met The Black Tournedos til je je BBQ-kookkunsten naar een hoger niveau. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of gewoon van excellent vlees houdt - deze premium tournedos staat garant voor een onvergetelijke BBQ-ervaring.
Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid
Waards rund Bavette / Flapmeat
De bavette, ook wel flapmeat genoemd, is een van de meest smaakvolle stukken rundvlees voor op de BBQ. Dit exemplaar komt van het Waards Rund, een ambachtelijk en oer-Hollands ras uit het Groene Hart van Nederland. De Rubia Gallega-runderen grazen langs de oevers van de Hollandse IJssel en krijgen een zorgvuldig samengesteld menu met onder andere biologische soja, maïs, bierbostel en kruiden – allemaal onder het genot van klassieke muziek. Dit zorgt voor een volle, rijke smaak en vlees van absolute topkwaliteit.
Bavette staat bekend om zijn grove structuur en intense smaak. Dit stuk vlees vraagt om een korte en krachtige bereiding op de BBQ. Grill het eerst op hoge temperatuur voor een mooie korst en laat het daarna kort rusten. Het belangrijkste? Snijd het altijd haaks op de draad, zodat de vezels kort blijven en het vlees heerlijk mals aanvoelt.
Of je het naturel bereidt met een beetje zeezout of combineert met een frisse chimichurri, de bavette van het Waards Rund is een echte traktatie voor liefhebbers van puur rundvlees.
Wil je een authentieke en smaakvolle BBQ-ervaring? Dan is dit dé keuze voor jou.