Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Lamsrack

1 product


  • Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsrack NZ Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsrack NZ

    Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Lamsrack NZ

    1 review

    Nog 24 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Er is iets magisch aan het Nieuw-Zeelandse lamsrack. Het is een van de meest gewaardeerde stukken vlees ter wereld en is beroemd om zijn delicate smaak en malsheid. Met zijn sappige en malse vlees is het Nieuw-Zeelandse lamsrack de perfecte keuze voor een luxe diner of een speciale gelegenheid. Het Nieuw-Zeelandse lamsrack wordt geproduceerd door de beste schapenboeren ter wereld. De schapen worden vrij gehouden in de uitgestrekte Nieuw-Zeelandse weiden en voeden zich met de beste grassen. Het resultaat is een uniek stuk vlees van de hoogste kwaliteit. Het lamsrack is een veelzijdig stuk vlees en kan op verschillende manieren worden bereid. Het is bijvoorbeeld heerlijk om te grillen op de barbecue, waarbij het vlees zich vult met de rokerige smaak van houtskool. Ook kan het worden gebakken in de oven met een combinatie van aromatische kruiden en specerijen. Wat het Nieuw-Zeelandse lamsrack zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen smaak en textuur. Het vlees heeft een natuurlijke zoetheid en is tegelijkertijd rijk en vol van smaak. Het malse vlees smelt bijna op de tong, waardoor het een sensuele ervaring is om te eten. Of je nu een kenner bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals voor een bijzondere gelegenheid, het Nieuw-Zeelandse lamsrack zal je zeker niet teleurstellen. Het is een onvergetelijke smaakervaring die je keer op keer zult willen beleven. HALLELUJAH, LAMSRACK MET BOSPEEN EN SINAASAPPEL Het voorjaarsgevoel zat er gister bij ons helemaal in dus besloten we een een mooi lamsrack te gaan bereiden. Dan denk je al snel aan de combinatie met tijm en rozemarijn, maar in de BBQ BIJBEL van Julius Jaspers vonden we een mooi en simpel recept met sinaasappel en bospeen.En als het in de bijbel staat, dan moet het wel goed zijn. Leg de peen, met sinaasappelsap, rasp, boter zout en peper in een pannetje of braadslee op de indirect ingerichte BBQ. Draai deze regelmatig om en na ongeveer 30 / 45 minuten zullen deze gaar zijn.Zet het pannetje even apart met een beetje folie erover.Stook de BBQ op naar 180 - 200 gr. (wij hebben de Big Green Egg MiniMax indirect gelaten) en gril het lamsrack tot een kerntemperatuur van ca. 52 graden (hij zal nog iets doorgaren als je hem weg legt).De botjes hebben we omwikkeld met aluminium folie om verbranden hiervan te voorkomen. Haal het lam van de gril en leg het 10 minuten weg onder aluminium folie. Let wel op, het is nog koud buiten, dus zorg wel voor een plek van ca. 20 graden anders koelt je vlees snel af.Plaats het pannetje met de bospeen nog even terug om bij te warmen terwijl het vlees rust. Serveer wat van de sinaasappelsaus over het lam.Echt super lekker. Wat heb je nodig?1 lamsrack Wat bospeen geschild100 gr. roomboter2 sinaasappels, sap en raspzout en peper   Lamsracks ook wel 'French racks' genoemd bestaan uit 6 tot 7 koteletjes per rack. De Nieuw-Zeelandse racks zijn iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak. Door de malsheid van het Nieuw-Zeelandse vlees kan het na bereiding zeer gemakkelijk tussen de botten worden getrancheerd.

    Nog 24 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €19,75

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.