Abonneer je op onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!
Dammers houtskool is Zuid-Afrikaanse kool gemaakt van acacia. Is zacht van structuur en neutraal van smaak. De favoriet van menig Big Green Egg gebruiker.Kan alleen afgehaald worden!! Zuid Afrikaanse houtskool onderscheidt zich als volgt: - Het laat zich makkelijk aanmaken - Het brandt gelijkmatig en langdurig - Het brandt met zeer hoge temperatuur, wat het vlees snel laat dichtschroeien. - Het spat niet tijdens het branden. - Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees. - Het bevat mooie, grove stukken houtskool (60-120mm), zonder teveel gruis en stof. Dammers Restaurant houtskool is verpakt in een sterke 4-laags papieren zak. Inhoud: 10 kg.
€29,95
Dammers Marabu restaurant houtskool is Cubaans hardhout. De compacte structuur zorgt voor een bijzonder lange brandtijd en geeft een neutrale geur en smaak af.Ideaal voor low & slow gebruik!
€16,95
Hoe harder de houtsoort, hoe beter de houtskool. De White Quebracho houtskool is gemaakt van het hardste en zwaarste hout, afkomstig voornamelijk van Argentinië. (‘Quebracho’ is afkomstig van de Spaanse woorden ‘quebrar’ en ‘hacha’ (ofwel ‘quiebra hacha’), wat zoveel betekent als ‘bijlenbreker’). De houtskool gaat trager zijn maximale gloeitemperatuur bereiken, doch brandt het langst van de drie hier beschreven soorten. De wat rokerige smaak van houtskool is bij deze het sterkst. Deze houtskool doordringt het vlees met een unieke smaak en geeft immense veel warmte af met weinig as. Brandt érg lang! Het regelen van de temperatuur gaat bij de White Quebracho ook duidelijk het traagst en is daarom ook wat lastiger. Er blijft heel weinig as over en die is krijtwit. Super houtskool, vooral voor de wat langere bereidingen en voor een mooie rokerige houtskool smaak. Brandt zeer mooi met een weinig krijtwitte as en wordt vaak gebruikt in houtskoolovens zoals Josper, Mibrasa, X-oven enz.
€36,95
Voor kokosschaal briketten geldt ook dat er eigenlijk maar een land is waar de hoogste kwaliteit vandaan komt, dat is in dit geval: Indonesie. Het gaat daarbij om een kubusvormige briket die onvergelijkbare brand eigenschappen heeft. De truc van deze briket zit in de vorm, de enorme dichtheid van de briket, en het gebruik van 100% kokosschaal zonder toevoegingen van andere (lees: goedkopere) toevoegingen als bijvoorbeeld bamboe Aangezien er veel aanbieders van briketten zijn die allemaal beweren de ideale briket uitgevonden te hebben, is het bijna onbegonnen werk de beste eruit te halen. Na veel experimenteren is het ons toch gelukt de juiste te vinden en in contact te komen met de beste producent. Naar onze overtuiging is dat Ecobrasa; Zij zijn een van de grootste producenten van kokosschaal briketten voor de Europese markt. Deze kokosbriket onderscheidt zich op de volgende wijze: 1. Hij brandt zeer langdurig en gelijkmatig. Zeer zuinig in gebruik. 2. Hij heeft een ideale verbrandingstemperatuur. Makkelijk op te grillen. 3. Door de 100% kokos brandt hij vrijwel asloos. Dus geen stukken as op het vlees. 4. Deze briket gloeit alleen en brandt niet met een vlam. Zelfs als er vet op druipt blijft hij netjes gloeien. Dus geen zwart verbrand vlees meer door te heftig vuur. 5. Door de grote dichtheid(hoog s.g.) van de briketten neemt een 10 kg doos zeer weinig ruimte in. Ecobrasa luxe verpakking. Dit is een, in meerdere kleuren uitgevoerde, doos met een handig handvat (10kg). Speciaal voor de consumenten markt.
€34,95
Meld je aan voor onze mailing en ontvang €5 korting op jouw eerste bestelling!