Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)

Tomahawk

6 producten


  • Waards rund (Rubia Gallega) - Tomahawk steak Waards rund (Rubia Gallega) - Tomahawk steak

    Waards rund ( Rubia Gallega) Waards rund (Rubia Gallega) - Tomahawk steak

    3 reviews

    Nog 25 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    STAND UP SERVED BEER/HONEY TOMAHAWK - 28 DAGEN DRY AGED WAARDS RUND Hoe cool is dat als je zo je Tomahawk serveert? Maar dit is dan ook niet zomaar een steak. Aan de Waardsedijk nabij het pittoreske Oudewater staat de boerderij van Karel de Bruijn.Hier wordt op kleine schaal het -binnen de horeca zeer gewilde- Waards Rund afgemest. Dit van oorsprong uit de Belgische Ardennen afkomstige Bleu Belge rund krijgt bij Karel een speciaal gepatenteerd kruidenmengsel te eten. Ze staan of liggen in een stal met stro met rustige muziek op de achtergrond. Dagelijks worden de runderen door Karel masserend geborsteld.Dit is wat wij van Beef Exclusief graag zien. Wij houden van puur en passie. Dat geldt zowel voor onze manier van werken als voor onze producten. We zijn dan ook trots dat wij exclusief dit vlees mogen leveren aan particulieren. Voor dit recept hebben we gekozen voor een 28 dagen dry-aged Tomahawk. Wat een geweldig stuk vlees is dat. Dry-aging gebeurt in een speciaal geconditioneerde ruimte met een luchtvochtigheid van 85% en een constante temperatuur tussen 0 en 1 graad.Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees, waardoor het een geconcentreerde smaak krijgt. Ook wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees. Dit maakt dit speciale vlees zo lekker mals. Aan zo’n mooi puur stuk vlees moet je niet te veel slingers toevoegen. Dus hebben we ervoor gekozen om het alleen te bestrijken met een bier-honing-zout mengsel en dat aan te brengen met een herb-brush. Dat klinkt stoer, maar is eigenlijk gewoon een bosje samengebonden kruiden. Voor het honing-bier mengsel hebben we ook weer een streekproduct gekozen en wel het in Bodegraven gebrouwen en zeer toepasselijke Vuur en Vlam bier van Brouwerij de Molen.Verder wat grof gesneden ui, cantharellen, gegrilde Kruisdisteloesterzwam en gepofte aardappel. BEREIDING: We plaatsen de platesetter in de Big Green Egg voor indirecte garing op 130 - 150 graden. Eerst meten we de Tomahawk op en zagen het bot een stukje af zodat hij in de Big Green Egg Large past. Vervolgens bestrooien we hem met grof zeezout, steken de Meater er in en leggen de Tomahawk in de BGE. We mengen een halve fles bier met 3 eetlepels honing en wat zeezout. Dit roeren we goed door. Dan binden we wat rozemarijn aan elkaar en roeren hiermee door het honing-biermengsel. Ondertussen liggen de pof aardappelen al met folie in de 2e BBQ. Een pof aardappel met zure room gaan we verder niet uitleggen, daar kom je zelf wel uit. De Tomahawk bestrijken we regelmatig met de kruidenkwast met honing-bier. In de 2e BBQ hebben we ondertussen ook de deksel van een Dutch Oven geplaatst met wat boter. Hierin gaan grof gesneden uien en de Cantharellen. Op het laatst doen we hier nog wat Balsamico Azijn bij. De Enryngii grillen we op het rooster met wat zout en peper. Ondertussen heeft de Tomahawk een kerntemperatuur van 47-48 graden en verwijderen we de platesetter. Op direct vuur grillen we door naar 52 graden, ondertussen bestrijken we de Tomahawk weer met het honing-biermengsel. Bij max. 52 graden de Tomahawk er af halen en dan volgt het moeilijkste deel. Wachten! Laten rusten, zeker 10 minuten losjes onder folie tegen het afkoelen, niet te strak anders gaart hij door. We plaatsen de steak op de speciale Tomahawk plank, malen wat verse peper er over en leggen de aardappel, ui en paddestoelen erbij. BENODIGDHEDEN: 1 DRY-AGED TOMAHAWK VAN HET WAARDS RUND½ FLES BIER NAAR SMAAK3 EL HONINGBOSJE ROZEMARIJN2 AARDAPPELENZURE ROOM & PETERSELIE 2 WITTE UIEN250 GRAM CANTHARELLEN4 ENRYNGII (Kruisdisteloesterzwam)BALSAMICO AZIJNBOTERPEPERZOUT www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL! Bestel hier je Tomahawk: https://www.beefexclusief.nl/waards-rund-tomahawk-steak-28-… Een Tomahawk is een strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. De Tomahawk steak dankt hier zijn naam aan. De Tomahawk steak is een bone-in rib steak van een hoog gewicht (1,5 kilo en meer) en wordt gesneden van betere runderen met minimaal een R-classificatie met vetbedekking 3 of hoger. De Tomahawk is een zeer groot maar bijzonder stuk vlees, waarmee u zich zeker kunt onderscheiden en fantastisch om te BBQ-en. Het gewicht is leuk voor een tafel van twee tot drie personen en een uitdaging voor de stoere vleeseter. *Foto's door Huub Hamar de la Brethoniere* 

    Nog 25 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €33,55

  • Black Angus Beef - Tomahawk steak Black Angus Beef - Tomahawk steak

    Black Angus Beef Black Angus Beef - Tomahawk steak

    4 reviews

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    Een Tomahawk is een strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika en door de gelijkenis dankt de Tomahawk Steak hier zijn naam aan. Fantastisch om Caveman-style direct tussen de houtskool te grill zoals bijv. in onderstaande recepten: “CAVEMAN-STYLE" BLACK ANGUS GRAIN FED TOMAHAWK STEAK Laat het testosteron door je lijf gieren. Stook een vuur en rooster een stuk vlees. Dat is kort gezegd de formule voor een Caveman style Tomahawk steak.Caveman style wil zeggen dat je het vlees letterlijk direct op de kolen legt. Dus zonder rooster. Het recept is simpel: Zorg dat de Tomahawk op kamertemperatuur is en strooi er wat zout over.Wacht met peper tot de tomahawk gegrild is, dit zou verbranden en bitter worden.Zorg voor een mooi schoon kolenvuur zonder as op de kolen.Let op, gebruik geen briketten en alleen de beste kwaliteit kolen. Wij gebruikte Black Ranch Marabu. Zorg dat dit vuur op volle sterkte is en leg het vlees er op. De hitte zal het vlees direct dichtschroeien. Vreemd genoeg verbrandt het vlees niet en blijft er geen kool aan het vlees achter op het oppervlak. Laat de steak garen tot 48 graden kerntemperatuur. Haal hem uit het vuur en laat hem 10 minuten rusten. Simpeler kunnen we het niet maken en BBQ-Grillsmaak gegarandeerd.  

    Leverbaar: Laat een mail achter of bel voor beschikbaarheid

    €31,50

  • Waards kalf - Kalfs Tomahawk Waards kalf - Kalfs Tomahawk

    Waards kalf Waards kalf - Kalfs Tomahawk

    Nog 11 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    De tomahawk, wie kent hem niet....een mooi stuk vlees voor het échte barbecuegevoel! Een ribeye met een bot, zo zou je het ook kunnen noemen. Hoe dan ook, wat een festijn om zo'n mooi stuk vlees te bereiden! Moeilijk? Welnee ! Wij snijden de tomahawk natuurlijk van de beste runderen die we kunnen vinden: hier gaat het om het volledige plaatje - de smaak, de kleur, de structuur, de hele beleving moet gewoon kloppen. No discounts is het motto! We hebben deze runder tomahawk voor u, en ook een kalfs tomahawk KALFSTOMAHAWK MET APPEL EN ROZEMARIJN We kennen allemaal de stoere tomahawk. Dit is zijn boterzachte kleine zusje.We gebruiken de Pyron vuurton met grillring van Feuerhand en daarna de Big Green Egg om ze rustig door te garen.Waarom de Pyron?Het zijn niet echt zwoele zomeravonden en dan geeft de Pyron met de plaat erop toch lekker warmte en sfeer af. De hete plaat zorgt ook direct voor het mooi carameliseren van het vlees. Bovendien vinden we het gewoon een supertof apparaat waarbij je niet alleen de vuurton of grillplaat kan gebruiken, maar ook prima met een pan aan de slag kan op de binnenring. De Pyron is compact, en betaalbaar, makkelijk mee te nemen en binnen no time warm. Bovendien zorgt het speciale dubbelwandige systeem voor een mooi circulatie van zuurstof en daardoor heb je weinig rook. Maar uiteraard hadden we dit ook ‘gewoon’ in zijn geheel in de Big Green Egg kunnen maken of binnen met een grillpan i.c.m. de oven. We snijden 2 stevige appels in partjes en 1 ui in dunne ringen en hakken een stuk of zes takjes rozemarijn fijn.We zorgen dat het vlees op kamertemperatuur is en bestrooien het met Flor del Delta. Dan gaan de tomahawks op de hete plaat en schroeien we ze rondom mooi dicht.De Big Green Egg hebben we ondertussen ingesteld op ca. 110 graden indirect. Als het vlees mooi aangeschroeid is steken we de Meater er in en gaat het in de Big Green Egg.Op de Pyron plaatsen we een wok met lange steel en we leggen wat ontbijtspek op de plaat.In de wok doen we olie en de uienringen, deze fruiten we een minuut of 3. Goed opletten, het is geen gasfornuis, dus let goed op de temperatuur. Dan voegen we de appel en rozemarijn toe en roeren goed om. Als de kalfstomahawk een kerntemperatuur heeft van 50 graden halen we deze uit het ei en laten we ze rusten.Nu leggen we een trosje tomaten op de grillplaat. Dan serveren we de tomahawk met de appel/ui/rozemarijn, wat gebroken spek en tomaatjes.Wat is dat kalfsvlees toch boterzacht.

    Nog 11 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €12,35

  • Miguel Vergara Angus - Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged Miguel Vergara Angus - Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged

    Miguel Vergara Angus Miguel Vergara Angus - Cowboy Steak / Tomahawk - 300 dagen GV / 21 days DryAged

    Nog 11 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    De Cowboy Steak, ook bekend als de Rib eye met been, is een premium stuk rundvlees dat een ware traktatie is voor liefhebbers van steak. Dit specifieke stuk vlees is afkomstig van rundvee dat gedurende 300 dagen op graan gevoed is, wat resulteert in een diepe, rijke smaak en malsheid die niet te evenaren is. Maar de kwaliteit van dit stuk vlees stopt daar niet. Het is ook 21 dagen Dry Aged, wat betekent dat het vlees gedurende 21 dagen in een gecontroleerde omgeving gerijpt is. Dit zorgt voor een intensivering van de smaak, een verbetering van de malsheid en een unieke textuur die alleen te vinden is bij Dry Aged vlees. De Cowboy Steak is een perfect stuk vlees voor degenen die van een stevige, sappige en smaakvolle steak houden. Het bevat ook een bot, wat extra smaak en een prachtige presentatie geeft aan het gerecht. Het kan gegrild, gebakken of gerookt worden voor een fantastische smaakervaring die uw smaakpapillen zal prikkelen. Als u op zoek bent naar een stuk vlees van de hoogste kwaliteit, dan is de Cowboy Steak met been - 300 dagen GV / 21 days Dry Aged een must-try. Het is een premium stuk vlees dat gegarandeerd een onvergetelijke maaltijd zal opleveren.

    Nog 11 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €41,97

  • Rubia Gallega (Spaans Rund) - Tomahawk

    Rubia Gallega ( Spaans Rund ) Rubia Gallega (Spaans Rund) - Tomahawk

    Nog 20 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Het unieke Galicisch rundvlees uit Spanje wint snel terrein in Nederland. Deze productlijn heeft zijn populariteit te danken aan zijn kenmerkende kruidige en licht zilte smaak. Die smaak kan zich optimaal ontwikkelen in het lange en goede leven dat de dieren leiden in de Spaanse regio Galicië. Niet voor niets vindt het Galicisch rundvlees gretig aftrek bij veel Spaanse sterrenchefs. De runderen uit Galicië leven gemiddeld tussen de twee en zeven jaar. Dit is relatief lang, en hierdoor krijgen de dieren ruim de tijd om hun sterke eigenschappen goed te ontwikkelen. De dieren krijgen bovendien uitsluitend klaver, gras en kruiden gevoed. Dit speelt een grote rol in het geurige en krachtige karakter van het vlees. De Spaanse veehouders werken hard voor de superieure kwaliteit van Galicisch rundvlees. Er is buitengewoon veel aandacht voor de bewegingsruimte en de voeding van de dieren. De unieke werkwijze van de boeren is typisch voor deze regio en komt elders in Spanje niet voor. Dit runderras is kenmerkend voor de Spaanse streek Galicië. De sterke en robuuste dieren gedijen uitstekend in het heuvelachtige gebied aan de Atlantische oceaan, waar zij het hele jaar door buiten lopen. De lange historie in dit gevarieerde zeeklimaat maakt het een zeer geliefd en gewild ras. De marmering, de dooradering van vet in de spieren, is bij het Galicisch rundvlees werkelijk een klasse apart en de geurige, kruidige smaakervaring is iets dat iedere vleesliefhebber geprobeerd moet hebben. Daarnaast past het vlees uit deze productlijn ook nog eens in een gezond voedingspatroon.

    Nog 20 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €48,27

  • Platte Valley Black Angus - Tomahawk - 200 dgn graan gevoerd AUS Platte Valley Black Angus - Tomahawk - 200 dgn graan gevoerd AUS

    Platte Valley Black Angus Platte Valley Black Angus - Tomahawk - 200 dgn graan gevoerd AUS

    Nog 8 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    Overheerlijke Tomahawk Steak maar liefst 200 dagen graan gevoerd ! Zie voor inspiratie onze recepten blog

    Nog 8 op voorraad Voor 10:00 besteld, vanavond in huis of afhalen in de Showroom

    €41,95

Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.