Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
3

Sticky Pig Wings

Pig Wings is de engelse benaming voor een oer- of spaakhammetje. 'It's real easy to do’ zouden ze zeggen bij de BBQ Pittboys. Eerst bestrooien we de pig wings met Don Marcos Cherry Bomb, een licht zoet/pittige rub. Dan leggen we deze op de indirect ingerichte Big Green Egg die we ingesteld hebben op ca. 100 - 110 graden. We voegen een handje houtsnippers toe en dan is het een kwestie van wachten.

Sticky Pig Wings

Pig Wings is de engelse benaming voor een oer- of spaakhammetje.

'It's real easy to do’ zouden ze zeggen bij de BBQ Pittboys.

Eerst bestrooien we de pig wings met Don Marcos Cherry Bomb, een licht zoet/pittige rub.

Dan leggen we deze op de indirect ingerichte Big Green Egg die we ingesteld hebben op ca. 100 - 110 graden. We voegen een handje houtsnippers toe en dan is het een kwestie van wachten.

Na 3 uur halen we de hammetjes er af en leggen deze op aluminium folie. We schenken er wat Maple Syrop over, strooien er wat bruine suiker over en doen er een klontje roomboter bij.

Nu nog even een scheutje rum toevoegen en dan vouwen we de folie strak dicht en gaan de Pig Wings weer 5 kwartier terug op 100-110 graden.

Vervolgens pakken we ze uit, leggen ze een kwartiertje terug op het rooster om de zachtgeworden buitenkant iets in te laten drogen, dan smeren we deze in met Blues Hog Smokey Mountain BBQ saus en laten we ze nog een kwartiertje liggen.

Al met al dus weinig werk, ook al ben je wel een kleine 5 uur onderweg voor ze op tafel staan.

Maar dan heb je ook een heerlijke sticky Pig Wing waar je je vingers bij aflikt.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.