Deze mooi gemarmerde, 200 dagen graan gevoerde rib eye van 1.050 gram kan je natuurlijk mooi indirect voorgaren en afgrillen, maar nog leuker is het om hem aan het draaispit te rijgen.
Dus hebben we de Piro rotisserie in de Bastard geplaatst.
De ribeye wrijven we rondom in met Dijonmosterd en bestrooien we daarna royaal met Grate Goods SPG rub.
Dan knopen we hem op met slagerstouw zodat deze wat ronder en compact is.
We steken het spit erdoorheen, zetten de ribeye vast met de vleeshaken en plaatsen de Meater 2 plus.
We grillen de ribeye op een keteltemperatuur van 180-190 graden tot een kerntemperatuur van 48 graden.
Halverwege bedruipen we de ribben met een kwastje van verse kruiden en gesmolten boter.
Ondertussen grillen we wat groene asperges ingesmeerd met Di Lorenzetto Olijfolie en Funky Ouma Braaisalt op de MiniMax.
Als de 48 graden bereikt is halen we het vlees uit de kamado, verwijderen het spit en laten het een kleine 10 minuten rusten, de kern gaart dan nog een paar graden door.
We snijden de ribeye in dunne plakken en serveren deze met krieltjes en de gegrilde groene asperges.
Featured products
Umi / Taurus Gold Rib Eye Braadstuk - 200 dagen GV
€40,62
PiRO JB edition
€379,95
Grate Goods SPG Special Rub
€8,99
Di Lorenzetto Extravergine olijfolie
€14,95
Meater Meater PRO (2 Plus)
€129,00