Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Rib eye braadstuk van het Piro draaispit

Rib eye braadstuk van het Piro draaispit

Deze mooi gemarmerde, 200 dagen graan gevoerde rib eye van 1.050 gram kan je natuurlijk mooi indirect voorgaren en afgrillen, maar nog leuker is het om hem aan het draaispit te rijgen.
Dus hebben we de Piro rotisserie in de Bastard geplaatst.
De ribeye wrijven we rondom in met Dijonmosterd en bestrooien we daarna royaal met Grate Goods SPG rub.
Dan knopen we hem op met slagerstouw zodat deze wat ronder en compact is.
We steken het spit erdoorheen, zetten de ribeye vast met de vleeshaken en plaatsen de Meater 2 plus.
We grillen de ribeye op een keteltemperatuur van 180-190 graden tot een kerntemperatuur van 48 graden.
Halverwege bedruipen we de ribben met een kwastje van verse kruiden en gesmolten boter.
Ondertussen grillen we wat groene asperges ingesmeerd met Di Lorenzetto Olijfolie en Funky Ouma Braaisalt op de MiniMax.
Als de 48 graden bereikt is halen we het vlees uit de kamado, verwijderen het spit en laten het een kleine 10 minuten rusten, de kern gaart dan nog een paar graden door.
We snijden de ribeye in dunne plakken en serveren deze met krieltjes en de gegrilde groene asperges.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.