Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
273550932_1870439509816335_5572038688270763736_n

GENTLEMAN STEAK with homemade pepper sauce

Grillinstructor Reli kwam met de suggestie van de graan gevoerde Black Angus Gentleman steak. De vetkap snijden we even kruislings in en we bestrooien de steak rondom met ALL “Q’UED” UP! STEAK SHAKE. Zoals het etiket vermeld ‘the magic happens when you shake it on’. Dus dat willen we wel eens meemaken.

Valentijnsdag komt er aan en na de casanova, heart shaped pizza’s was het gister tijd voor ‘a little Red Neck romance’. Dus een dikke steak, pepersaus en gepofte aardappel.

Grillinstructor Reli kwam met de suggestie van de graan gevoerde Black Angus Gentleman steak.

De vetkap snijden we even kruislings in en we bestrooien de steak rondom met ALL “Q’UED” UP! STEAK SHAKE.

Zoals het etiket vermeld ‘the magic happens when you shake it on’. Dus dat willen we wel eens meemaken.

HOME MADE PEPPER SAUCE
De Foker brander gaat op tafel en daarop plaatsen we de Petromax sauspan (kleine braadpan met steel en deksel).

In de vijzel stampen we 2 eetlepels peperkorrels terwijl de pan opwarmt.

Dan doen we een finke klont boter in de pan en als deze uitgebruist is doen we daar 1el bloem bij en dit laten we even een paar minuten goed doorbakken. Hier doen we 150 ml rundfond, 250 ml slagroom, 1 el worcestershiresaus en een royale scheut donker bier bij.

Goed doorroeren en dan gaan de peperkorrels erbij. Nogmaals goed doorroeren en dan op zacht vuur in laten koken tot de gewenste dikte. Wij gebruiken een oud Big Green Egg Cast Iron Grate als warmhoudplaat.

THE STEAK
Ondertussen stoken we de Big Green Egg op naar 160 graden en leggen een hand vol Axtschlag Strong Beer/Oak chips op de gloeiende kolen voor een subtiele rooksmaak.

Het gietijzeren rooster gaat onderin en daarboven het RVS rooster (je kan eventueel ook de convEGGtor gebruiken).

We plaatsen de Meater en leggen de steak op het hoge RVS rooster.

Een soort van Reverse Sear methode, maar dan hoog laag i.p.v. indirect en direct heat. Op het gietijzeren rooster liggen ondertussen wat pofaardappelen in folie te garen.

Als de steak een kerntemperatuur heeft bereikt van 47 graden halen we hem uit de Big Green Egg en verwijderen het RVS rooster. Alle luchtschuiven gaan nu vol open en we leggen de steak op het hete gietijzer rooster om hem rondom af te grillen.

Daarna laten we hem nog een kleine 10 minuten rusten. We snijden de Gentleman steak in plakken en serveren hem met de pepersaus en gepofte aardappel.

Ik zeg Lynyrd Skynyrd met sweet home Alabama op de achtergrond en je hebt een romantisch Southern Country Dinner.

 

Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4

Ingrediënten: 
Gentleman steak : 1.100 gram
zout en peper
boter
1 el bloem
150 ml runderfond
250 ml slagroom
2 el gestampte peperkorrels
scheutje donker bier
1 el worcestershiresaus
grof zeezout

   

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.