Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
WILDTRIO MET WILDSAUS

WILDTRIO MET WILDSAUS

De bladeren kleuren, dus is het tijd voor wild.
We gaan een wildtrio bereiden bestaande uit Hert, Wildzwijn en Haas.
Maar eerst maken we een lekkere wildsaus, dit doen we op de Foker Ben Brander in een Gietijzeren Petromax KR 1 sauspan.
Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel en 1 stengel bleekselderij (allemaal fijngesnipperd) even aan.
Blus af met 200 ml wild- of rundfond, 200 ml rode wijn en 200 ml (kook-)room. Voeg 1 tl mosterd en 4 blaadjes laurier toe. Laat tot de helft inkoken. Zeef de saus en breng hem op smaak met Zeeuwsche Zoute Knoflookzout en verse peper. Voeg vlak voor gebruik nog een klontje boter toe.
Ondertussen zetten we de Petromax skillet op de kamado om op te warmen en kruiden we het vlees met Zeeuwsche Zoute Puur.
In de skillet doen we wat di Lorenzetto Olijfolie en boter.
Als de pan goed heet is leggen we de stukjes vlees er in en arroseren deze met de hete olie/boter (gewoon de hete boter over het vlees scheppen).
Zo kleuren de stukjes vlees mooi rondom.
Ze hoeven niet lang, voor het hert en de haas houden we 50 graden kerntemperatuur aan voor het wild zwijn iets hoger.
Het vlees laten we even rusten en we malen er nog wat verse peper over.
We serveren het wild met een aardappel gratin, wat stoofperen en de wildsaus.
Zowel het hert als de haas en het zwijn hebben een specifieke wildsmaak die heerlijk combineert met de wildsaus.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.