Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
184692967_1677295589130729_5090392636005685394_n

Wagyu TriTip met gebakken champignons en zoete aardappel.

TriTip, Maminha, ezeltje, liesstuk allemaal verschillende namen voor hetzelfde stukje vlees. Echt een aanrader en gemakkelijk te bereiden.

TriTip, Maminha, ezeltje, liesstuk allemaal verschillende namen voor hetzelfde stukje vlees. Echt een aanrader en gemakkelijk te bereiden.

Een Black Angus TriTip bereiden we meestal als onze favoriet, Cardiff Crack, wat inhoudt 24 uur marineren in o.a. rode wijn en peper. Dit maakt het vlees malser en zachter, maar deze Wagyu TriTip wilden we puur houden.

Deze Wagyu TriTip is een mooi vet gemarmerd stuk vlees van 1100 gram, wat we kruiden met Flor del Delta.

De Big Green Egg stoken we op naar 200 graden met het gietijzeren rooster er in. We gaan niet voor reversed searing, maar beginnen juist meteen vol gas. De TriTip grillen we aan beide zijden mooi aan, dan plaatsen we de convEGGtor en het RVS rooster. De temperatuur temperen we naar ca. 150 graden en we plaatsen de probes van de HerQs thermometer.

Er zit iets dikte verschil in het vlees dus plaatsen we 2 probes om dit in de gaten te houden, maar uiteindelijk komen deze aardig gelijk uit.

Als het vlees indirect in de Big Green Egg ligt kruiden we de bovenkant nog eens extra met GunPowder van de Rokende Règâhs.

We snijden ondertussen wat kastanje champignons en rode ui, ritsen wat tijm takjes af en plaatsen een bakje met voorgekookte zoete aardappelpartjes naast het vlees in de Big Green Egg.

Als het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 50 graden halen we het er af om te rusten en plaatsen we de Petromax Koekenpan op direct vuur met alle luchtschuiven open.

In de pan schenken we een beetje Di Lorenzetto olijfolie en als die heet is gaan de champignons, ui en tijm er in. Beetje doorroeren en dan nog wat olie, zout en peper erbij. Nu even lekker laten pruttelen en op het laatst doen we de zoete aardappel partjes er nog even bij.

Het vlees snijden we in plakken en serveren we met de champignons, ui, tijm, aardappel mix.

Bestel hier je Wagyu TriTip

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level BBQ

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.