Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
01MG_0035_1

Waardse Boerderijkip rollade met saus van roodfruit

Eenvoudig om te maken, maar vergis je niet, deze misstaat zeker niet op tafel in de komende feestmaand. De Waardse Boerderij kiprollade is eigenlijk een complete kip ontdaan van alle botjes, gekruid en opgerold. Dus van borst tot dij, alles zit er in.

De Waardse Boerderij kiprollade is eigenlijk een complete kip ontdaan van alle botjes, gekruid en opgerold. Dus van borst tot dij, alles zit er in.

Hij is heerlijk gekruid en wij strooien er dan ook alleen nog wat fijngehakte tijm overheen.

De Big Green Egg stoken we op naar 200 graden met de conEGGtor erin voor indirecte warmte en het RVS rooster.

Hierop leggen we de rollade en de Meater kernthermometer (kadotip) stellen we in op 73 graden.

We sluiten de deksel.

Op de site van https://www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/receptenvonden vonden we weer een lekkere saus en die gaan we maken.

Eerst snipperen we 3 banaan sjalotjes fijn en zetten 300 g blauwe bessen, 150 g bramen en 400 ml rode wijn klaar.

We pakken de kleine Dutch Oven de FT 3 en warmen deze alvast een beetje voor op een brandertje met deze buitentemperatuur is dat wel handig, anders daalt de temp. in je BGE straks wel erg hard.

Als de Meater aangeeft dat de rollade nog 20 minuten moet zetten we de Dutch Oven bij de rollade in de BGE.

We doen er 2 eetlepels olijfolie in en braden de uitjes tot deze een beetje glazig worden. Dan doen we het rood fruit erbij en bakken dit heel even mee, dan voegen we de wijn toe en één tl fijngehakte tijm.

Alles roeren we goed om en sluiten de deksel weer van de Big Green Egg. De saus laten we 15 minuten inkoken (af en toe even doorroeren).

Na 15 minuten is de rollade klaar en deze leggen we onder aluminium folie in de buurt van de heater om te rusten.

Met wat zout en peper brengen we de saus op smaak, wil je hem wat zoeter dan kan je er eventueel wat (vanille)suiker aan toevoegen We maken wat maizena aan een binden de saus hiermee tot de gewenste dikte.

De rollade snijden we in plakjes en serveren we met de roodfruitsaus en wat gekookte krieltjes met versnipperde bieslook.

Bestel hier je Waardse Boerderijkip Rollade

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.