Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
418874215_804161821725651_895087914799439698_n

The Black Smoked Tri Tip

We kozen voor een Tri Tip van The Black, 120 dagen graan gevoerd Black Angus. Deze Tri Tip heeft een mooie vetkap, vergelijkbaar met een Picanha. Deze verwijderen we bijna helemaal. Ik weet het vet is smaak, maar deze wilden we op lage temperatuur garen en snel afgrillen waarbij het vet niet veel zal smelten.

Het was eindelijk droog en een snijdende Noord Oostenwind kon ons niet tegenhouden. Het was weer tijd om een mooi stuk vlees te bereiden.

We kozen voor een Tri Tip van The Black, 120 dagen graan gevoerd Black Angus.

Deze Tri Tip heeft een mooie vetkap, vergelijkbaar met een Picanha. Deze verwijderen we bijna helemaal. Ik weet het vet is smaak, maar deze wilden we op lage temperatuur garen en snel afgrillen waarbij het vet niet veel zal smelten.

Bovendien willen we de smaak van de rub en de rook diep in het vlees hebben.

We kruiden het vlees royaal met de Pitmaster X Beef rub (nieuw in ons assortiment) en stellen de kamado in op indirect/110 graden.

Let bij zo’n harde gure wind goed op hoe je jouw kamado plaatst, want de koude lucht in je inlaat kan hem flink afkoelen.

Dan leggen we een groter en een kleiner blokje kersenhout van de Beef-X Smokewood serie (The good stuff) op de gloeiende kolen, plaatsen de HerQs probe van de Dome-thermometer en leggen het vlees op het RVS rooster.

Dit laten we in een klein uurtje garen naar 50 graden. Ondertussen hebben we een skillet met wat worteltjes, roomboter en sinaasappelsap in de MiniMax geplaatst en deze laten we rustig gaar pruttelen.

Als de Tri Tip 50 graden heeft bereikt leggen we deze warm weg en plaatsen het gietijzeren rooster onderin The Bastard. Alle schuiven gaan vol open en we stoken hem lekker op tot het rooster door en door goed heet is.

Dan grillen we de Tri Tip rondom af en laten deze nog even warm rusten voor we hem aansnijden.

We serveren de Tri Tip met de worteltjes en wat gebakken krieltjes.

Bestel hier je ’The Black’ Tri Tip

Bestel hier je Pitmaster X rub

Bestel hier je Rookhout

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.