Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
278180370_1914292572097695_6352658913515517224_n

Spitgegrilde Waards Rund Bavette Rollade met gegratineerd courgette.

Deze stevig gekruide rollade komt van het Waards (Rubia Gallega) Rund. Deze Rubia Gallega runderen zijn vernoemd naar de streek van herkomst Galicië in het Noordwesten van Spanje. De rollade is mooi gekruid een hier hoeven we dus niets an toe te voegen. Spit er doorheen, Meater plaatsen en in ons Groene Ei hangen. ‘that’s it.

Deze stevig gekruide rollade komt van het Waards (Rubia Gallega) Rund. Deze Rubia Gallega runderen zijn vernoemd naar de streek van herkomst Galicië in het Noordwesten van Spanje.

Ze zijn afkomstig van een aantal verschillende kleine boerderijen in die streek en hebben daar altijd buiten gelopen. De runderen die naar Nederland komen zijn tussen de 4 en 8 jaar oud en mogen eerst even wennen aan het Hollandse klimaat door overdag naar buiten te gaan in de weilanden van Snelrewaard en ’s avonds lekker in de stal op een strobed uit te rusten. De radio gaat aan met een rustig muziekje, vogeltjes vliegen tjilpend door de stal en Karel loopt altijd nog even zijn ronde om te kijken of alles goed gaat.

Na verloop van tijd blijven ze een paar maanden op stal en krijgen ze een mix van stro, biks, mais, graan en een speciale kruidenmix van o.a. fenegriek, rozemarijn, knoflook en dragon.

Deze rollade is mooi gekruid en hier hoeven we dus niets aan toe te voegen. Spit er doorheen, Meater plaatsen en in ons Groene Ei hangen. ‘that’s it. We laten hem garen tot een kerntemperatuur van 50 graden en laten hem dan even rusten.

We hebben geen rookhout gebruikt, maar je ziet dat de 100% White Quebracho houtskool al zorgt voor een kleine rookring en een heerlijke BBQ smaak.

Voor we de rollade in de Big Green Egg plaatsen snijden we 2 courgettes in de lengte door en elke helft in 3 stroken zodat er 3 hoekige reepjes ontstaan. Deze leggen we in een aluminium bakje en hier schenken we wat Di Lorenzetto Olijfolie over.

Dan bestrooien we de courgette met broodkruim (wij gebruiken Panko, wel zo makkelijk) en daaroverheen royaal parmezaanse strooikaas. Hierover weer wat olie en nog wat parmezaanse strooikaas.

Het bakje plaatsen we in de Big Green Egg MiniMax. Deze hebben we ingericht met de convEGGtor en RVS rooster en ingeregeld op 230 graden.

Als de kaas en broodkruim een korstje zijn geworden en de courgettes zachter dan zijn ze klaar.We serveren de rollade met wat krieltjes met gesnipperde bieslook, en de courgette.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.