Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
376812380_733472932127874_1814340117625749910_n

Smoked Tri Tip & Classic Pico de Gallo en gegrilde maïskolven

We hebben een mooie 120 dagen graan gevoerde tri tip van The Black gepakt, de vetkap kruislings in gesneden en het vlees gekruid met Noskos The Steak Rub. Dan beginnen we met de Pico de Gallo

We hebben een mooie 120 dagen graan gevoerde tri tip van The Black gepakt, de vetkap kruislings in gesneden en het vlees gekruid met Noskos The Steak Rub.

Dan beginnen we met de Pico de Gallo

Hiervoor snijden we 1 pond rijpe tomaten, zonder zaadjes en in kleine blokjes. Voegen hier 1/2 cup middelgrote witte ui, fijngehakt bij.
Dan 1/2 Jalapeno of Serrano chilipeper, gehalveerd, zonder zaadjes en fijngehakt
1/4 cup grof gehakte platte peterselieblaadjes en bovenste deel van de stengels en we maken het af met 1-1,5 eetlepels vers geperst limoensap

Funky Ouma Braai Salt, naar smaak ongeveer 3/4 theelepel toevoegen, even goed doormengen en dan is de Pico de Gallo gereed en zetten we deze in de koeling.

The Bastard hebben we half indirect ingericht met gietijzer en platesetter onderin en een half RVS rooster boven in.

We starten met een temperatuur van ca. 120 graden.

Binnenkort hebben we bij Beef Exclusief een eigen lijn met rookhout en wij mochten de Whiskyvaten chips vast testen. Dus hebben we een handje op de hete kolen gelegd.

De Tri tip gaat op het RVS rooster met de vetkap omlaag en deze laten we rustig garen richting 49 graden kerntemperatuur.

Ondertussen mengen we 1/4 cup (60 ml) rode wijn azijn, 1/4 cup olijfolie, 2 fijn gehakte knoflooktenen en een halve tl Funky Ouma Braaisalt.

Met dit mengsel bestrijken we de Tri Tip na 15 minuten enkele keren.

Als we een kerntemperatuur bereikt hebben van 49 graden weten we de luchtschuiven verder open en laten we de Dome temperatuur stijgen naar minimaal 230 graden.

Het gietijzeren rooster is al lekker voorverwarmd en als deze nu heet is grillen we de tri tip rondom af op het gietijzeren rooster.

Dan halen we de tri tip uit de kamado en laten deze 10 minuten rusten. Ondertussen grillen we nog 2 maïskolven op het gietijzeren rooster.

Let goed op met snijden van de tri tip. Als je hem met de vetkant omlaag op de plank legt zie je duidelijk de lijnen in het vlees.

Snijd haaks op de draad dunne plakken en serveer de tri tip met de Pico de Gallo en de maïskolven.

Bestel hier je tri tip

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.