Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
119677066_1490609774465979_1011726955864977202_o

RUBIA GALLEGA DRY AGED PICANHA 2.400 - 3.300 gram

We hebben de kleinste Rubia Gallega Picanha gepakt, 2.4 kg. Eerst snijden we de speklaag kruislings in om 'bollen' van het vlees tegen te gaan. Vervolgens bestrooien we de vetkap royaal met Flor del Delta en wrijven dit goed in de snedes. De Big Green Egg hebben we opgestookt naar 120 graden en het rvs rooster ligt op hoogte van de klepopening. We leggen een Chunk Apple wood van Blues Hog op de kolen en plaatsen de Picanha op het RVS rooster met de Meater in het vlees. Zo laten we de Picanha rustig roken en garen tot 50 graden kerntemperatuur. Ondertussen maken we een frisse Mango salade naar het recept uit Smokey Goodness No Worries BBQ.

Mango Slaw:
4 el appelciderazijn
7 el gembersiroop
150 ml zonnebloemolie
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
2 mango’s, geschild en julienne gesneden
150 gr rode kool, julienne gesneden
3 el grofgehakte muntblaadjes
2 el fijngehakte peterselie
1 rode ui, julienne gesneden
1 verse rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
Bereidingswijze:
Meng in een kom de appelciderazijn met de gembersiroop, zonnebloemolie en zout en versgemalen zwarte peper. Voeg de overige ingrediënten toe en schep alles goed door elkaar.
Als de Picanha 50 graden kernthemperatuur bereikt heeft halen we deze er af en stoken de BGE even op met het gietijzeren rooster er in.
We grillen de Picanha even mooi af. Daarbij proberen we de vlammen tot een minimum te beperken door de deksel gesloten te houden. Je krijgt dan wel veel rook in de ketel, pas dan op bij openen voor de backdraft steekvlam.
Na het afgrillen laten we de Picanha 10 minuten liggen en vervolgens snijden we een breed stuk af, dit bewaren we voor sandwich en carpaccio. De rest snijden we in mooie plakken waaar we weer verse peper over malen. Dan serveren we het met de frisse mango salade.


Probeer deze super Picanha
www.BEEFEXCLUSIEF.nl - When size does matter

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.