Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
suckle bustards chili recept

Reli’s favorite: Suckle Busters Texas Chili & Twice baked sweat potatoes

Reli’s favorite: SuckleBusters Texas Chili & Twice baked sweat potatoes Winner of Chile Peppers Magazine recipe two years in a row! Vorige week waren we samen met Reli lekker gerechtjes aan het maken in de workshopruimte van Beef Exclusief en het recept van deze heerlijke chili willen we graag met jullie delen.

Winner of Chile Peppers Magazine recipe two years in a row!
 
Vorige week waren we samen met Reli lekker gerechtjes aan het maken in de workshopruimte van Beef Exclusief en het recept van deze heerlijke chili willen we graag met jullie delen.
 
Accessoires
·       Dutch Oven
·       1 blokje kersen rookhout

Ingredienten
·       1 zakje Texas Chili seasoning
·       1 kilo Waards Rund gehakt
·       1 ui
·       1 rode peper
·       2 teentjes knoflook
·       2 EL olie
·       1 blik gezeefde tomaten
·       360 ML runderbouillon
·       1 blik mais

Bereiding
·       Verwarm de kamado direct naar 200 graden. Plaats de Dutch Oven op het rooster, laat de Dutch Oven eerst 10 minuten warm worden, giet 2 EL olie in de pan en bak het gehakt rul. 

·       Ondertussen kun je de ui, rode peper en knoflook fijnsnijden. Wanneer je gehakt mooi bruin van kleur is voeg je de ui, knoflook en rode peper toe, bak dit al roerend tot de ui glazig is. Ik had nog 4 verse tomaten liggen dus deze heb ik ook maar fijngesneden en nog even meegebakken.

·       Verwijder de Dutch Oven van de kamado, meng het zakje Texas Chili, de runderbouillion en de gezeefde tomaten door het gehaktmengsel.

·       Maak je kamado indirect, leg het blokje rookhout in de vuurhaard en plaats de Dutch Oven zonder deksel terug op de kamado. Laat de temperatuur van de kamado terugzakken naar 125 graden. Laat de chili 2 uur sudderen, roer regelmatig door en indien nodig kun je nog wat water toevoegen. Pas op het laatste moment voeg je de mais toe.
 
In Amerika wordt een Chili vaak gegeten met zoute crackers, maar je kunt het ook met rijst serveren.


Reli serveerde deze Chili met heerlijke twice-baked sweet patatoes.

Ingredienten
·       1 zoete aardappel per persoon
·       Restje Texas chili seasoning
·       Geraspte cheddar cheese
·       Zure room of ranch saus

Bereiding
·       Verwarm de kamado indirect naar 200 graden, en plaats de zoete aardappelen op het rooster. Bak ze in 30 tot 45 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze bijna gaar zijn.

·       Haal de aardappel van de kamado en snij ze in de lengte door. Lepel uit het midden van de zoete aardappel een laagje, blijf overal ongeveer een centimeter van de schil. Doe dit in een kom en meng dit met het restje chili tot een smeuïg mengsel. Vul de zoete aardappels weer met dit mengsel en strooi er cheddar cheese overheen.

·       Bak de aardappel nog ongeveer 15 minuten indirect op 200 graden, tot de kaas mooi gesmolten is.

·       Serveer warm met een lepeltje zure room of met ranch saus. Smakelijk!
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.