Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Pure Canadian Beef Entrecote met Café de Paris roomsaus

Pure Canadian Beef Entrecote met Café de Paris roomsaus

Op zoek naar inspiratie en zo vonden we dit recept van 'Sterk in de Keuken’. Dit past helemaal bij ons vakantiegevoel, dus gaan we aan de slag en maken een BBQ variant.
Voor de steak gebruiken we 180 dagen graan gevoerde Pure Canadian Beef Entrecote van 350 gram. Deze kruiden we later met Turnpike Prime Churrasco Seasoning.

Voor de saus snipperen we een sjalotje fijn en 2 tenen knoflook. De Petromax KR1 steelpan plaatsen we op de Foker Ben met een gietijzeren onderzetter er tussen om iets rustiger te werken.
In de pan smelten we 25 gram roomboter en voegen 3 eetlepels Di Lorenzetto olijfolie toe. Hierin fruiten we de ui en de knoflook. Dit blussen we af met 200 ml slagroom.
Hierbij doen we 2 tl gedroogde dragon, 50 ml rode port (bij gebrek aan madeira), 30 ml cognac, 30 ml worchestershire sauce en het sap van een halve citroen, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas, 0,5 tl kerriepoeder en peper en zout naar smaak. Goed doorroeren tot de parmezaan gesmolten is en dan laten we de alcohol er zachtjes pruttelend uit dampen.

Het vlees hebben we op kamertemperatuur laten komen en deppen we droog. De Bastard Urban Large stoken we op naar ruim 200 graden met een gietijzeren rooster direct op de kolenmand.
Het gietijzer krijgt zo een temperatuur van ruim 350 graden. Hierop grillen we de entrecotes kort aan beide kanten waarbij we even draaien voor een mooie grillruit.

Dan halen we het vlees er uit, plaatsen het multi level Cooking System met RVS roosters en zetten de luchtschuiven bijna dicht. Het vlees kruiden we aan beide kanten met Turnpike Prime Churrasco Seasoning. Het zijn dikke entrecotes, dus we kunnen nu ook makkelijk de Meater plaatsen.
We sluiten de deksel en laten de steaks hoog in de kamado rustig doorgaren tot 50 graden zonder dat de rub verbrandt.
Dan gaan de steaks er af en laten we ze nog 5 minuten rusten.

Ondertussen bakken we wat Franse Frietjes, we snijden de entrecote in dunne plakjes en serveren deze met de Café de Paris Roomsaus, wat gesnipperde bieslook en de Franse Frietjes.

Als je nog niet in de vakantiestemming was, dan ben je het na dit recept zeker.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.