Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
189312192_1686033578256930_7602203867175490956_n

Picanha met home made mosterd mayonaise, gegrilde asperges en gepofte krieltjes.

Wil je weer eens een compleet gerechtje van de BBQ serveren? Dan is dit echt een aanrader. Van de Picanha snijd je de vetkap kruislings in tot net in het vlees. Bestrooi dit royaal met Flor del Delta en wrijf het goed in de vetkap. De MiniMax hebben we opgestookt naar 180 graden en het gietijzeren rooster ligt hierin.

Wil je weer eens een compleet gerechtje van de BBQ serveren? Dan is dit echt een aanrader.

Hoe pak je dit aan? Het verhaal uitschrijven is meer werk dan de bereiding.

Eerst maken we de Mosterd mayonaise volledig vers. Lees onderaan hoe. Schenk wat Di Lorenzetto in een schaal en meng hier Don Marcos Wonder Green kruiden doorheen. Goed doorroeren en wentel de asperges hier doorheen (eerst even schillen en de harde onderkant er af snijden). Op een stuk aluminium folie schenken we ook wat olijfolie en leg hier 5 minuten in de schil voorgekookte krieltjes op met royaal zeezout, tijm, rozemarijn, laurier en oregano takjes en 2 kwarten citroen. Vouw dit dicht tot een pakketje. Dit moet straks een minuut of 20 op het rooster.

Van de Picanha snijd je de vetkap kruislings in tot net in het vlees. Bestrooi dit royaal met Flor del Delta en wrijf het goed in de vetkap.

De MiniMax hebben we opgestookt naar 180 graden en het gietijzeren rooster ligt hierin.

De Big Green Egg Medium hebben we ook opgestookt naar ca. 160 graden met onderin het gietijzeren rooster en daar op de convEGGtor en daarboven het RVS rooster. Zo warmt het gietijzer al goed op voor het afgrillen straks.

De picanha hadden we de avond ervoor uit de vriezer gehaald en in de koelkast laten ontdooien. De Meater gaat in de Picanha en dan blijkt dat hij nog -2 is diep in de kern. Op zich geen probleem, alleen zal hij minder mooi gelijkmatig rood worden, zeker omdat we op relatief hoge temperatuur voorgaren. Ook bij ons loopt het niet altijd zoals gepland en als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat.

De Meater gaat op 47 graden, wat we gaan hem nog afgrillen.

Het aardappel pakketje gaat in de MiniMax en langzaam zien we op de Meater de temperatuur van de picanha op gang komen. De asperges kunnen nu op het gietijzerrooster van de MiniMax. Grill een paar minuten per kant. Goed opletten, laat ze niet verbranden. Als deze mooi gekleurd en zacht zijn leggen we ze in alufolie weg.

De piranha is 47 graden kerntemperatuur en we halen de platesetter en het RVS rooster uit de Big Green Egg. De luchtschuiven gaan even iets verder open en we grillen de picanha rondom af.

Persoonlijk ben ik niet zo van het affakkelen, dus houden we de deksel zo veel mogelijk dicht. Laat de picanha even rusten onder folie en snijd dan dunne plakken. Serveer met de mosterdmayo, de asperges en de krieltjes.

Bestel hier je Picanha

Mosterdmayonaise:

Ingrediënten

2 tl fijne mosterd

2 tl grove mosterd

2 eidooiers

2 el azijn

16 el olie

peper

zout

Bereidingswijze

Roer de 2 soorten mosterd met de azijn en eierdooiers los in een kom. Klop de olie in een dun straaltje langzaam door dit mengsel. Stoppen met de olie toevoegen als de saus deze niet meer opneemt. Breng op smaak met peper en zout. Het beste resultaat krijg je als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.