Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
289368696_1974460766080875_1224034314058988422_n

Lamsrack van de Forged spies met een frisse Salsa Verde

We hebben prachtig Nieuw Zeelands lamsvlees binnen gekregen en we hebben 2 rackjes meegenomen naar de pit om op deze mooie zonnige dag aan de spies te bereiden. Eerst lopen we even langs onze kruidentuin die op dit moment uit z’n voegen barst. Hier knippen we wat rozemarijn en plukken we wat basilicum, verse munt en peterselie.

We hebben prachtig Nieuw Zeelands lamsvlees binnen gekregen en we hebben 2 rackjes meegenomen naar de pit om op deze mooie zonnige dag aan de spies te bereiden.

Eerst lopen we even langs onze kruidentuin die op dit moment uit z’n voegen barst. Hier knippen we wat rozemarijn en plukken we wat basilicum, verse munt en peterselie.

Een kruidentuin is echt een aanrader voor elke pitmaster en kan ook klein in potten of bakjes.

We mengen Di Lorenzetto Olijfolie met wat takjes fijngehakte rozemarijn en gesnipperde tenen knoflook tot een mooie kruidenolie marinade. Dan snijden we de lamsrackjes per 2 botjes door en doen deze in een zipperbag. Hier gieten we de kruidenolie bij. We duwen de overtollige lucht er zo veel mogelijk uit en sluiten de zak. Dan kneden we de zak tot de kruidenolie de koteletjes rondom bedekt.De zak leggen we terug in de koelkast voor minimaal 5 uur, maar 24 uur of meer is natuurlijk nog lekkerder.

DE SAUS:
Voor we gaan grillen maken we eerst nog even een mooie frisse Salsa Verde.

We pakken 1 kopje basilicum en 3/4 kopje peterselie, hier doen we een half kopje muntblaadjes en 2 el grof gehakte augurken, 1/2 el kappertjes, 1 tl Dijonmosterd, 1/2 el rode wijn azijn, 4 el Di Lorenzetto olijfolie, 1/4 tl zout en 1 ijsblokje bij en dit mengen we met de staafmixer tot een puree-achtige saus. We houden deze een beetje grof van structuur. De Salsa Verde gaat in de koelkast tot het vlees klaar is.

DE BEREIDING:
Nu halen we het lamsvlees uit de zipper en prikken de Forged Spies telkens tussen de 2 botjes door.

Er zit best wat dikteverschil tussen de koteletjes dus doen we de dikste in het midden waar het vuur het sterkst is en de dunste aan de buitenkanten.

De 1,1 kg past met de 60 cm spies en een beetje aanschuiven precies in de Big Green Egg medium. Heb je een Large dan kan je de stukken iets uit elkaar schuiven.

De overtollige knoflook halen we van het vlees en dan leggen we de spies op de rand van de Big Green Egg. Ook leuk om te maken boven je OFYR of vuurschaal.

De deksel blijft op een kier doordat het spit er tussen ligt. De schuif boven doen we daarom dicht en onder een klein stukje open.

De spit draaien we een paar keer tot we een kerntemperatuur hebben van ca. 52 graden. Dan laten we het vlees even rusten waardoor het nog iets door gaart.

We serveren het lamsvlees aan de Forged Spies met de Salsa Verde, wat sugar snaps, aardappel gratin en erwtjes. Een heerlijk fris gerecht met een bite voor op een mooie zomeravond.

 

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.