Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
122535235_1522929784567311_7820812431643732493_o-1

Jacks Creek Inside Skirt Beef-X style

Inside Skirt is een geweldig stuk vlees. Het is werkvlees met een wat stuggere structuur daar staat tegenover dat er heel veel smaak in zit. Om het vlees malser te maken hebben we een aantal opties. Ten eerste zorgen dat je goed dwars op de draad snijdt. Dat maakt het vlees zelf niet malser, maar zorgt wel voor fijnere structuur tijdens het eten. Ten tweede kunnen we er even op losgaan met de vleeshamer, maar ook dat gaan we niet doen. Wij kiezen voor marineren in wijn waarbij de structuur wat afgebroken-, en het vlees malser wordt.

Een trouwe volger zal onderstaande marinade herkennen:

Eerst mengen we 360 ml rode wijn met 60 ml olijfolie, 3 fijn gehakte knoflook tenen. 5 ml honing (1TSP) en 15 ml (1TBSP) of meer verse zwarte peper. Wij mixten zwarte peper en chill peper.

Dit mengsel roeren we goed door.

We zijn helemaal blij met ons Solis vacuüm apparaat, dus maken we een zak op maat van 70 cm en doen hier het vlees en de marinade in. we laten de zak omlaaggingen, klemmen de punt van het vlees tussen duim en wijsvinger bovenin de zak zodat deze ‘uithangt’ en gebruiken de puls vacuüm om de zak vacuüm te zuigen.

Even dicht sealen en dan leggen we het vlees vlak in de koelkast. minimaal 6 uur, maar liever een nacht of langer.

We hadden het al over dwars op de draad snijden.

Je ziet in de inside shirt duidelijk structuur lijnen. Hier willen we straks haaks op snijden. Maar dunne plakken van 60 cm lang is wat onzinnig, dus snijden we de Inside skirt in 3 delen . Dit is op het rooster praktischer en ook handiger straks om dwars op de draad te snijden.

We deppen de 3 stukken droog en leggen ze direct heat op het gietijzeren rooster.

Een paar minuten high and fast aan beide zijden. Als het vet begint te smelten en je legt de steaks wat ‘wilder’ terug na het draaien wil er nog wel wat vuur voorbij komen wat hem mooi flame grilled maakt, maar niet bitter afgefakkeld.

Na een paar minuten leggen we het vlees iets hoger om rustig door te garen naar 49 graden kerntemperatuur.

Als we dat bereikt hebben halen we de skirt steak er af en laten hem even rusten.

Voor de vitamientjes hebben we wat sjalotjes en kastanje champignons doorgesneden, besprenkeld met olijfolie en zout en gegrild. Deze hebben we daarna gemengd met wat rucola, croutons en fijn geraspte kaas.

Bestel hier je Inside Skirt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.