Inside skirt

Merk:

Jack's Creek

Levertijd:

1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.

Heerlijk om direct op hoog vuur te grillen. Ook zeer geschikt om zelf steaks van te snijden en dan te grillen

Maak een keuze

Aantal

+ -

 

Artikelnummer: 99800
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 1 - 2 dagen, bezorging via PostNL of afhalen in onze Showroom.
Stukprijs: €0,00 /

BEEF-X INSIDE SKIRT SMOKED, AND ALL BUTTERED UP

Buttered up betekent zoiets als verwend of in de watten gelegd om een doel te bereiken. Dat klopt aardig in dit geval.
We grillen een Wagyu Inside Skirt afkomstig van de onderkant van het Wagyu rund.
Wagyu staat bekend om het hoge vetpercentage en marmering wat de bijzondere smaak geeft.
Voor we beginnen snijden we alleen een paar overtollige klompjes vet weg, maar de rest laten we zitten voor de smaak.

We smelten eerst wat roomboter in een skillet met 4 geplette en fijngesneden knoflookteentjes en wat zeezout. Beetje doorroeren en even licht laten pruttelen.
Dan zetten we deze weg zodat de knoflook lekker in de gesmolten boter trekt.

We leggen wat hout van oude whiskey vaten bij de kolen voor de lichte rooksmaak en strooien wat vuurkruiden op het vuur. Dan zouten we het vlees, snijden de lap doormidden en leggen deze op direct vuur. De dome staat op ca. 180 graden.

We grillen beide zijden en bij 48 graden kerntemperatuur halen we deze er af en laten de steaks rusten.

Ondertussen plaatsen we de boter nog even terug op de grill om weer wat bij te warmen.
Dan gieten we wat knoflookboter over de steaks, malen er nog wat peper over en klaar.

De geur alleen is al geweldig en de smaak super mals. Het gesmolten en afdruipende vet geeft een echte grillsmaak aan de steak.

www.BEEFEXCLUSIEF.nl - WE LOVE TO GRILL!

Bestel hier je:
Wagyu Inside Skirt: https://www.beefexclusief.nl/wagyu-beef-inside-skirt.html…
Rookhout: https://www.beefexclusief.nl/timber-mist-rookhout-chips-whi…
Vuurkruiden: https://www.beefexclusief.nl/vuurkruiden.html

Japanse onderrok van de grill

We maken een Wagyu Inside Skirt op de Big Green Egg.

Stop de Inside Skirt (ruim 1 kg.) in een grote zipperzak.

Pers 2 citroenen uit en 2 sinaasappels en giet dit in de zak bij het vlees.
Plet 6 knoflooktenen en stop ze in de zak.
Wij gebruikten 2 kleine pepers uit eigen tuin, zaadjes verwijderen en fijnsnijden en in de zak doen.
Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, plus 1 eetlepel chili poeder.
Voeg 1 eetlepel witte wijnazijn toe.
En 1 bosje Koreander. Pas hier wel een beetje mee op, want de smaak is super en het is gezond.
Maar… te veel koriander kan wel een opgeblazen gevoel en maagklachten geven, dus overdrijf het niet.

Zip de zak dicht en kneed alles goed door elkaar en leg het minimaal 2 uur in de koelkast, een nacht mag natuurlijk ook.

Laat de Inside skirt op kamertemperatuur komen en grill hem op direct vuur tot een kern van 52 graden.
Laat hem 5-10 minuten rusten onder folie en snij hem in plakken.

Een stuk vlees met super veel smaak.

 

 

Powered by Lightspeed
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »