Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
275986953_1895527677307518_6812969313096043402_n-1

Iberico Secreto met abrikozen van de Pyron

Deze keer hebben we 2 heerlijke stukjes Iberico Secreto bereid op de plaat met daarbij een salade met gegrilde abrikozen en gebakken aardappeltjes. Het zoete van de abrikoos is heerlijk bij het zilte varkensvlees. Overigens is het Spaanse Iberico vlees niet te vergelijken met Hollands Varkensvlees.

Dat naast werken met de kamado ook het werken met open vuur bij ons favoriet is mag geen geheim zijn.

Vuurschaal, Tripod, Dutch Oven, hamburgerijzer, noem maar op, we gebruiken het vaak. Maar echt blij worden we van de RVS Feuerhand Pyron met grillplaat. Hier kan je echt van alles mee.

(Overigens is de grill ring ook los te verkrijgen voor bijvoorbeeld op je Weber of vuurschaal).

Deze keer hebben we 2 heerlijke stukjes Iberico Secreto bereid op de plaat met daarbij een salade met gegrilde abrikozen en gebakken aardappeltjes.

Het zoete van de abrikoos is heerlijk bij het zilte varkensvlees. Overigens is het Spaanse Iberico vlees niet te vergelijken met Hollands Varkensvlees.

Terwijl de Pyron al lekker staat te branden en we genieten van het prille voorjaar maken we eerst een kruidenolie.

We snipperen 3 knoflooktenen en doen deze met wat Di Lorenzetto olijfolie in een platte schaal.

Hier doen we bij: peper, grof zout, gedroogde salie, gedroogde tijm, cayennepeper, een takje rozemarijn (fijngehakt).

Als we de secreto’s met beide zijden hier doorheen gehaald hebben laten we deze 30 minuutjes in de schaal liggen.

We plaatsen de grillplaat op de Pyron en op de middensteun leggen we een gietijzer roostertje (in dit geval van de MiniMax). Hierop grillen we wat halve abrikozen. Helaas uit blik, verse waren niet voorradig.

Ze hoeven niet warm te worden, het gaat puur om de grillsmaak. Halveer de abrikozen en sprenkel er een beetje olijfolie over.

Leg de abrikozen met de snijkant naar beneden op het rooster en laat even grillen. Draai ze om en gril ook deze kant.

Dan leggen we deze aan de kant en plaatsen we de Petromax smeedijzeren koekenpan boven het vuur en bakken hierin wat krieltjes in olie met paprikapoeder (mild), uienpoeder, kurkuma, tijm, peper en zout.

De grillplaat is mooi heet en toch zijn er temperatuurzones van binnen naar buiten en afhankelijk waar meer en minder vuur onder de plaat brandt. Dit kan je mooi meten met een infrarood thermometer, maar gaat ook prima op gevoel.

Als de mooie vette secreto op de plaat gaat hoor je een heerlijk sissend geluid en ruik je meteen de geweldige geur. Laat het vlees even op 1 plek liggen tot het vet begint te smelten en speel dan een beetje met de positie, rekening houden met de dikkere en dunnere kanten van het vlees.

Als beide zijden gegrild zijn en de kern ca. 58 graden is halen we het vlees er af en laten het even rusten.

Dan snijden we mooie dunne plakjes. Mochten de dikste stukken nog iets te rood zijn naar je zin, geen probleem, leg deze gesneden plakjes met beide kanten nog 2 tellen terug op de plaat.

Nu serveren we het vlees met de abrikozensalade en de aardappeltjes.

Abrikozensalade:

• Verse abrikozen of (indien niet te krijgen) uit blik

• olijfolie

• zout en peper

• rucola

• gehakte geroosterde amandelen

• lente-uitje

• kruiden als oregano, tijm

• paar basilicumblaadjes

Leg wat rucola in een diep bord. Giet er wat van de dressing over (olijfolie, balsamico azijn, citroensap, mosterd, oregano, snufje suiker, zout en peper). Verdeel de gehakte amandelen en het fijngesneden lente-uitje door de rucola. Kruid af met peper, zout en de andere kruiden. Snijd de abrikozen in partjes en verdeel ze over de rucola. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

  

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.