Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
284115642_1948129542047331_7695583871277382009_n

Flank Steak met Tiger Bite Sauce - Taurus Gold 200 dagen Graan Gevoerd.

Een geweldig stuk vlees 200 dagen graan gevoerd en hormoonvrij, daarbij maken we een Tiger Bite Sauce. De Flank Steak bestrooien we royaal met R Butts R Smokin Cherry Habanero Rub. Dan gaan we aan de slag met de Tiger Bite Sauce.

Een geweldig stuk vlees 200 dagen graan gevoerd en hormoonvrij, daarbij maken we een Tiger Bite Sauce.
De Flank Steak bestrooien we royaal met R Butts R Smokin Cherry Habanero Rub.
Dan gaan we aan de slag met de Tiger Bite Sauce.
Eerst gaan we snijden: 1 sjalotje, 4 tenen knoflook, 4 rode (chilly) pepertjes, 40 gram koreander, dit snijden we fijn en doen we in een vijzel; waarin we het tot een ‘pasta’ malen (keukenmachine zou ook kunnen).
Ondertussen hebben we de Kamado opgewarmd naar 180 graden en een skillet geplaatst. Onderin hebben we vast het gietijzeren rooster geplaatst.
We doen 360 gram gemengde cherrytomaatjes in een schaal. We schenken er wat olijfolie over en mengen dit goed door, dan gaan deze in de warme skillet.
Af en toe even roeren en de tomaatjes bakken we dan tot ze open barsten.
We doen ze terug in de kom en laten deze afkoelen.
 
Op het gietijzeren rooster leggen we de convEGGtor met lekbak en daarop het RVS rooster. Hierop gaat de flank steak en we plaatsen de Meater.
Terwijl de kamado op ca. 150 graden ingesteld staat laten we de flank steak garen naar 49 graden.
 
Nu hebben we tijd om de saus af te maken.
De tomaten drukken we in de kom stuk met een vuist, voel even goed door het sap dat ze allemaal geplet zijn. Dan doen we de pasta uit de vijzel erbij, 1 EL oester saus, 1 EL vissaus en we knijpen een halve citroen uit. Goed mengen en dan de smaken lekker laten samen gaan.
 
Als de kerntemperatuur van de flank steak 49 graden is gaat deze even op een plank, verwijderen we het RVS rooster en de platesetter en zetten alle luchtschuiven open.
De thermometer schiet snel naar 250 graden en het gietijzeren rooster was al voorverwarmd, dus kunnen we de flank steak rondom afgrillen.
We laten de flank steak 10 minuutjes rusten en snijden dan op de draad uiteraard mooi plakjes.
Deze serveren we met de Tiger Bite Sauce en we strooien er wat Taugé op.
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.