Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
3111257e-1d27-79da-ebd1-e0233f1a4a73

DRY AGED WAARDSE CAMPFIRE RIBEYE

Soms wil je ook gewoon vuur en dikke steaks. Dus hebben we 2 mooie ca. 500 grams dry aged ribeyes gepakt van het Waards Rund. Het Waards Rund komt uit Snelrewaard bij Oudewater, midden in het Groene Hart van Nederland.

Soms wil je ook gewoon vuur en dikke steaks.
Dus hebben we 2 mooie ca. 500 grams dry aged ribeyes gepakt van het Waards Rund.
Het Waards Rund komt uit Snelrewaard bij Oudewater, midden in het Groene Hart van Nederland. Van oorsprong zijn het Blue Belge, de dikke gespierde vaak witte runderen uit de Belgische Ardennen.
We stoken een mooi vuurtje in de Finnwerk vuurschaal en plaatsen de Petromax Pannendrager.
De aardappel cooker vullen we met krieltjes die we heel even voorgekookt hebben en deze plaatsen we aan de rand in de vuurschaal. We pakken de Gietijzeren koekenpan met steel en plaatsen deze op het vuur. Voor het gemak schuiven we de oranje handvat beschermer er op, want het gietijzer wordt goed heet boven het vuur en we willen goed grip houden.
De ribeyes bestrooien we met Flor Del Delta zout en we gieten wat Di Lorenzetto Olijfolie in de pan.
De ribeyes gaan in de pan en je hoort ze meteen heerlijk sissen op de hete bodem.
Een kampvuur is geen gasfornuis, dus hou het vuur en je pan goed in de gaten, maar wees niet te bang, het gietijzer wordt mooi heet, maar brand niet zo snel aan als staal.
We draaien de ribeyes, halen de Potato cooker uit het vuur en mengen 2 gesnipperde knoflookteentjes door de krieltjes en strooien er geraspte kaas over.
De ‘bom’ gaat weer dicht en terug naar de rand van de vuurschaal.
We drukken even op de ribeye en deze voelt mooi medium rare aan (uiteraard kan je ook even meten met bijvoorbeeld de Fast Thermapen).
De ribeyes leggen we apart onder een velletje folie om te rusten en we doen nog wat olie in de pan. Hierin leggen we groene aspergetips en trostomaatjes.
De aardappeltjes, asperges en tomaatjes zijn klaar en serveren we met de ribeye.
Het vuur stoken we nog wat extra op en we genieten van de nazomeravond.
 
Bestel hier je Dry Aged Waards Rund rib eye

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.