Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
294212180_1989486841244934_2930462441120133428_n

Brede Spare Ribs van The Bastard

Tranquilo, ofwel rustig aan is het enige wat past bij deze warme dagen. Dus wat is er dan lekkerder dan spareribs maken? We kiezen deze keer voor de brede ribben met lekker veel vlees tussen de ribbetjes.

Tranquilo, ofwel rustig aan is het enige wat past bij deze warme dagen. Dus wat is er dan lekkerder dan spareribs maken?
We kiezen deze keer voor de brede ribben met lekker veel vlees tussen de ribbetjes.
Eerst verwijderen we het vlies van de achterzijde met een lepel en wat keukenpapier voor meer grip.
Dan bestrooien we de ribben royaal met noskos Spareribs kruidenmix.
The Bastard Urban Large richten we in voor indirecte bereiding. Dus in het multi level system plaatsen we onderin de beide halve platesetters met daarop de drippan.
Bovenop het systeem plaatsen we de 2 RVS roosters.
De keteltemperatuur houden we tussen de 110 en 125 graden en we leggen 2 blokjes Blues Hog Apple rookhout op de gloeiende kolen.
Op het RVS rooster plaatsen we een Ribrekje en daarin gaan de 2 ribstrengen.
Dan zetten we de wekker op 180 minuten.
Nu kunnen we ondertussen van alles doen, maar even in de hangmat bijkomen lijkt ineens de beste optie. #luckybastard
Na 3 uur plaatsen we de ribben in Butcherpaper en doen hier een klontje roomboter bij, gevolgd door wat bruine suiker en we beschenken de ribben met American Stockyard BBQSauce. We maken het af met wat Jack Daniels Tennessee Honey Whiskey. We vouwen het papier dicht en plaatsen de pakketjes terug in de Bastard.
Nu wachten we weer 90 minuten, dan pakken we de ribben uit en plaatsen deze vervolgens terug. We bestrijken ze dan nog even royaal met de Stockyard BBQ saus en sluiten de ketel weer.
De timer zetten we op 45 minuten, na al dat keiharde werken is dat een mooie pauze voor een ijskoud biertje of misschien wel 2..
Zoals de BBQ PitBoys dan zeggen: “By the miracle of time, the ribs ar finished”.
We serveren de ribben met wat ringen lente-ui en wat patat.
   

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.