Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
406050073_778597854282048_3051415595008052490_n

Waards varkensfilet rollade met tijm en knoflook

Een rollade van het draaispit in je kamado is natuurlijk heerlijk, maar met alle regen van afgelopen week hebben we er een bereid in de keuken. We braden hem rondom aan in een pan en plaatsen hem daarna in de oven. Maar eerst maar even terug naar het begin. Laat de rollade 24 uur ontdooien in de koelkast en laat hem vervolgens afgedekt ca. 45 minuten op kamertemperatuur komen.

Een rollade van het draaispit in je kamado is natuurlijk heerlijk, maar met alle regen van afgelopen week hebben we er een bereid in de keuken. We braden hem rondom aan in een pan en plaatsen hem daarna in de oven.

Maar eerst maar even terug naar het begin.
Laat de rollade 24 uur ontdooien in de koelkast en laat hem vervolgens afgedekt ca. 45 minuten op kamertemperatuur komen.

De oven verwarmen we voor op 170 graden.
De rollade is al gekruid, maar wij willen hem nog wat extra smaak geven dus nemen we 6 tenen knoflook en snijden deze doormidden. Daarnaast leggen we wat takjes verse tijm klaar en pakken we de Grate Goods Pork & Poultry rub.

In de rollade prikken we verdeeld 12 gaatjes en hierin steken we de 12 halve knoflooktenen.
Dan prikken we ongeveer evenveel gaatjes die we vullen met de tijmtakjes.

We strooien de rollade rondom met Pork & Poultry en schenken er nog wat Di Lorenzetto olijfolie over.
Extra Vierge, maar uitstekend om te braden.

Dan gaat de pan op het vuur met 2 eetlepels boter en 4 eetlepels olie. Als de belletjes wegtrekken is de pan heet en we mengen de olie en boter nog even goed, dan plaatsen we de rollade en braden deze rondom aan.

Daarna plaatsen we de probe van de HerQs Easy BBQ thermometer midden in de rollade en zetten de pan met de rollade en probe in de oven.

De thermometer plaatsen we met het magneetje aan de metalen ovendeur en we koppelen deze aan de smartphone.

De kerntemperatuur stellen we in op 59 graden. Het zal ca. 45 minuten duren voor de rollade gaar is, maar dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de kerntemperatuur waarmee je start. Is hij net aan ontdooid en start je op 1 graad of is hij meer op kamertemperatuur en start je met een kerntemperatuur van 10 graden.
Daarom is de EasyBBQ thermometer een aanrader, zo heb je altijd de controle.

Om de 15 minuten draaien we de rollade en bedruipen deze met het braadvocht.

We maken even een lekkere jus, dit kan op basis van poeder of zelf maken
Dan frituren we wat dikke frieten, althans dat was het plan, maar de frituurpan gaf het op, dus moesten we snel improviseren met friet in de oven.

Gelukkig hebben we meerder ovens in de keuken dus dat kwam uiteindelijk redelijk goed. Al hoort echte patat eigenlijk gewoon in de olie.

Als de rollade klaar is laten we deze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie waarbij de kerntemperatuur nog een graad of 3 stijgt.
Dan snijden we plakken en schenken de jus over de rollade, en serveren de frites en tomaatjes er bij.

Ook heerlijk met een bijvoorbeeld een pastinaak stamppotje.

Bestel hier je Waards Varken Filetrollade

Bestel hier je EasyBBQ Thermometer

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.