Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
275044728_1885791554947797_8679130749668420553_n

UMI "The Art of Beef" 200 dagen Graan Gevoerde Black Angus RIB EYE met op het vuur gebakken groente.

We hebben de UMI 200 dagen graan gevoerde Black Angus Rib Eye getest.Een steak met een prachtige vetmarmering. Deze hebben we op kamertemperatuur laten komen en gekruid met All ‘Q’ued up rub en wat zeezout. We plaatsen een skillet op de Pyron en doen hier wat zonnebloemolie in en een klein scheutje sesamolie.

Wat een heerlijk weer is het al, het zonnetje is al sterk en de avonden rustig. Met een beetje vuur erbij is het heerlijk weer om mooie dingen te grillen. Dus stoken we even een vuurtje in de Pyron en hier roerbakken we dan meteen maar wat groente op.

Dat wij enthousiast zijn over onze nieuwe lijnen Black Angus was jullie waarschijnlijk al opgevallen. Op dit moment hebben we van UMI, ‘The Black’ uit Uruguay en het Spaanse Miquel Vergara nog een beperkt assortiment, maar vanaf april ligt de koeling er goed mee gevuld. Je kan kiezen uit 120, 200 of 300 dagen graan gevoerd Black Angus. Echt allemaal geweldig vlees voor de BBQ.

Gister hebben we de UMI 200 dagen graan gevoerde Black Angus Rib Eye getest.Een steak met een prachtige vetmarmering.

Deze hebben we op kamertemperatuur laten komen en gekruid met All ‘Q’ued up rub en wat zeezout.

We plaatsen een skillet op de Pyron en doen hier wat zonnebloemolie in en een klein scheutje sesamolie. Dan gaan er wat sugar snaps in, wat in reepjes gesneden paprika en roeren we even goed om. Vervolgens doen we er nog wat groene aspergetips bij, nog wat sesamolie en wat balsamico azijn. Even lekker roerbakken op het vuur en dan zetten we de gietijzeren pan weg, die blijft wel even warm.

De Big Green Egg is opgestookt naar 230 graden en we leggen de Rib Eye op het gietijzeren rooster. Op deze temperatuur schroeit deze een mooie grillmark in de rib eye. We doen de schuiven een stukje dicht om het vuur iets te temperen richting de 200 graden. Na een paar minuten draaien we de steak een kwartslag. Na nog een paar minuten draaien we hem om en grillen de andere kant heel even.

Voel nu met je vinger of check met je Thermapen de temperatuur, maar blijf erbij, de steak is snel klaar. Over de groente strooien we wat sesamzaadjes en serveren deze bij het vlees.

Had je nog geen plannen dit weekend, dan heb je ze bij deze. Wat een heerlijke boterzachte steak vol van smaak.

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.