Het blijft natuurlijk één van de stoerste stukken vlees om te presenteren, de Tomahawk! Hier hoef je aan smaak niets toe te voegen.
De Bastard richten we in met platesetters onderin en RVS roosters bovenin. Onder één platesetter leggen we het gietijzeren rooster om voor te verwarmen.
We garen hem eerst indirect met een keteltemperatuur van ca. 140-150 graden naar een kerntemperatuur van 47 graden en leggen hem dan apart.
We halen de platesetters uit de kamado en leggen het gietijzeren rooster bovenin (de tomahawk is te groot om onderin het multilevel cooking system te leggen).
De luchtschuiven zetten we nu vol open en we jagen de temperatuur op naar 240 graden. Even wachten tot het gietijzeren rooster ook door en door heet is en dan grillen we de tomahawk kort af op het rooster.
De kerntemperatuur is al opgelopen naar 50 graden als we beginnen met afgrillen, hou het afgrillen dus kort.
Als de grillmarks mooi op de tomahawk staan serveren we deze met wat Chili Zout van Zeeuwsche Zoute , wat frites en een paar tomaatjes.
Featured products
Angus Pastoral Tomahawk - 200 dgn graan gevoerd AUS
€41,95
The Bastard Cast Iron Half Moon Grid
€29,95
Zeeuwsche Zoute Zeeuwsche Zoute Chili
€9,95
Baas Boards Snijplank Large 49x30x4cm
€105,95