Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Tomahawk - van 200 dagen graan gevoerd Australisch Angus Pastoral rund

Tomahawk - van 200 dagen graan gevoerd Australisch Angus Pastoral rund

Het blijft natuurlijk één van de stoerste stukken vlees om te presenteren, de Tomahawk! Hier hoef je aan smaak niets toe te voegen.
De runderen van Angus Pastoral grazen in de prachtige, uitgestrekte graslanden in het noordoosten van Australië. Ongerepte natuur zover het oog reikt, kristalhelder water en heerlijk schone lucht – het is een van ’s werelds beste plekken voor rundvee om op te groeien en dat proef je terug.
De Bastard richten we in met platesetters onderin en RVS roosters bovenin. Onder één platesetter leggen we het gietijzeren rooster om voor te verwarmen.
We garen hem eerst indirect met een keteltemperatuur van ca. 140-150 graden naar een kerntemperatuur van 47 graden en leggen hem dan apart.
We halen de platesetters uit de kamado en leggen het gietijzeren rooster bovenin (de tomahawk is te groot om onderin het multilevel cooking system te leggen).
De luchtschuiven zetten we nu vol open en we jagen de temperatuur op naar 240 graden. Even wachten tot het gietijzeren rooster ook door en door heet is en dan grillen we de tomahawk kort af op het rooster.
De kerntemperatuur is al opgelopen naar 50 graden als we beginnen met afgrillen, hou het afgrillen dus kort.
Als de grillmarks mooi op de tomahawk staan serveren we deze met wat Chili Zout van Zeeuwsche Zoute , wat frites en een paar tomaatjes.
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.