Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
298366251_2005055143021437_5965416696084122439_n-1

The Black FlapMeat / Bavette to share

'The Black’ komt van Black Angus Runderen die in Uruguay in de weidse open velden grootgebracht worden en daar in de buitenlucht 120 dagen graan gevoerd worden. Dit geeft een mooie vetmarmering. Minder vet dan bijvoorbeeld de 200 dagen graan gevoerde UMi of de 300 dagen graan gevoerde .INK, maar nog steeds een geweldige marmering. En waar kan je ’The Black’ nu mooier op bereiden dan op een zwarte Bastard?

'The Black’ komt van Black Angus Runderen die in Uruguay in de weidse open velden grootgebracht worden en daar in de buitenlucht 120 dagen graan gevoerd worden.

Dit geeft een mooie vetmarmering. Minder vet dan bijvoorbeeld de 200 dagen graan gevoerde UMi of de 300 dagen graan gevoerde .INK, maar nog steeds een geweldige marmering.

En waar kan je ’The Black’ nu mooier op bereiden dan op een zwarte Bastard?

We wilden eerst weer eens een mooi rollade maken van deze bavette, maar op alle socials lijkt het we 'Nationale Bavette rollade week', dus kiezen we voor een andere bereiding.

Vroeger serveerden we bavette vaak met wat rucola, balsamico crème en geroosterde pijnboompitjes. We besloten om hier wat op door te borduren en een ’Sharing Plate’ te maken, waarbij iedereen zijn favoriete combi kan kiezen.

Eerst snijden we wat zoete uien in ringen en stoven deze 3 kwartier op laag vuur in een gietijzeren pan in de MiniMax. Wat gemalen knoflookpeper erover en klaar. Deze worden heerlijk zacht.

Dan zetten we een kleine Dutch Oven in The Bastard en bakken hierin wat champignon plakjes met fijngehakte rozemarijn aan. Dan doen we hier een klontje boter bij. Als dit goed gesmolten en doorgeroerd is doen we er 240 ml bouillon bij en een goeie scheut cognac. Dit laten we tot de helft inkoken.

Dan trimmen we de bavette nog een klein beetje en kruiden deze met ’Noskos’ The Steak Rub.

In The Bastard hadden we het multilevel cooking system al ingericht met een half gietijzeren rooster onderin en een platesetter met drippan ernaast. Boven de drippan hebben we een RVS rooster geplaatst.

De keteltemperatuur staat op 200 graden. We leggen de bavette op het gietijzeren rooster.

We grillen hem even goed aan en draaien hem dan om. Als beide zijden mooi aangegrild zijn leggen we de bavette op het RVS rooster boven de drippan/platesetter.

We plaatsen de Cook Perfect thermometer en stellen deze in op 50 graden kerntemperatuur. Als we deze bereikt hebben halen we de bavette van het rooster en laten deze even rusten.
Ondertussen koken we in 5 minuten even wat Bimi klaar.

Dan maken we de schaal op met rucola en bimi, daarop en daartussen leggen we plakken van de bavette. Over een deel schenken we wat balsamico crème en geroosterde pijnboompitjes.

We zetten de gestoofde uien er bij en een schaaltje met uitgelekte champignons. We maken het af met wat ‘pan tostado’ toast met knoflook en peterselie en wat zure room met verse bieslook.

De plank zetten we in het midden van de tafel en het is heerlijk om de bavette te eten met al deze verschillende smaak combinaties.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.