Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
The Black Flanksteak met Golden Steak Rub, Hash Browns en kruidenolie

The Black Flanksteak met Golden Steak Rub, Hash Browns en kruidenolie

Hash Browns is een typisch Amerikaans recept en heerlijk als bijgerecht.
Je kunt deze maken in een wafelijzer, maar je kunt ze ook ’smashen’ in een skillet.
Voor de bereiding raspen we 144 ml peperkaas (verkrijgbaar in de supermarkt of kaasspeciaalzaak).
We raspen 500 gram hardkokende aardappels, doen deze in een theedoek en wringen het vocht hier uit,
3,5 EL roomboter smelten we en dit alles mengen we door elkaar. Hier doen we nog ruim een halve EL zeezout bij en 1/8 TL black Pepper.
Als laatste mengen we er nog een ei doorheen. Dit is voldoende voor ca. 6 Hash Browns.
Voor de kruidenolie mengen we:
160 ml Olijfolie, 60 ml rodewijn azijn, 240 ml fijn gehakte kruiden (basilicum, munt, koriander, peterselie), 1 knoflookteen fijngehakt, 1 chilipeper fijngehakt, 1/2 sjalotje fijngehakt en 1/2 EL zout.
Ondertussen kruiden we de 120 dagen Graan Gevoerde Flanksteak royaal met de nieuwe Golden Steak Rub van Golden BBQ.
De Bastard hebben we ingericht met het gietijzeren rooster onderin, daarnaast een platesetter en RVS rooster daarboven.
Temperatuur stoken we op naar 220 graden.
Daarnaast hebben we de Minimax opgestookt met de deksel van een Petromax FT 6 er in, dat past precies.
In de skillet doen we wat aragide olie (zonnebloem kan ook) en met een lepel leggen we een ‘bergje’ van de aardappel/kaasmix in de pan.
Deze drukken we goed plat met de Gefu Burgerpers.
De Meater 2 plus plaatsen we in het vlees en dit leggen we op het gietijzeren rooster.
Ondertussen draaien we de Hash Browns om en bakken de andere zijde.
het vlees draaien we een kwartslag. Als de Hash browns klaar zijn leggen we ze op een roostertje met daaronder wat keukenpapier om het vet op te vangen en bakken we weer een paar nieuwe.
We draaien het vlees om, nog steeds direct heat en garen naar een kerntemperatuur van 50 graden. Ben je bang dat het te hard gaat, dan kan je hem indirect leggen en verder laten garen.
Bij 50 graden halen we het vlees er af en laten dit 5-10 minuten rusten.
Dan snijden we het vlees haaks op de draad in dunne plakken en serveren dit met de goudgele Hash Browns en de kruidenolie.
Niet ingewikkeld, wel wat snijwerk, maar super lekker.
Bestel hier je ’The Black’ Flanksteak: https://www.beefexclusief.nl/pro.../flank-steak-120-dagen-gv
Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.