Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
118310229_1470075879852702_1429304299384809023_o

TASMANIAN WAGYU RIB EYE STEAK 3-5

Iedereen heeft zijn eigen manier van bereiden, pan, grill of plakjes waar alleen een brander overheen gaat. Wij geen losjes om met het panrecept van een Japanse Chef wat we online vonden en combineren dat met de Big Green Egg.

Eerst laten we het vlees op kamertemperatuur komen. Als je het vlees bekijkt zie je direct de mooie vetmarmering.

We bestrooien het vlees met wat Flor del Delta zout.

Onderin de Big Green Egg leggen we het gietijzer rooster om voor te verwarmen en hoog plaatsen we ons RVS rooster.

We zetten een Petromax skillet op een niet al te hoog vuur. Het vlees zit vol met heerlijk smaakmakend vet en we willen niet dat dat allemaal het vuur in druipt en verdwijnt. Vandaar de pan.

We laten de pan niet te heet worden, hij is echt bedoeld voor low voorgaren, dus niet om te searen.

Dan doen we wat sesamolie in de pan, een heel klein beetje maar voor de smaak want voor het vet hoeft het niet.

We leggen hier wat knoflooktenen in en roeren het over de bodem van de skillet. Je ziet dat ze niet bruin worden, dus zo laag staat de temperatuur.

De knoflook halen we er uit en we leggen het vlees erin. Voorzichtig schuiven we het regelmatig om, je ziet het vet smelten, en garen het vlees nu in eigen vet gecombineerd met dat kleine beetje knoflook sesamolie.

Als we een kerntemperatuur bereikt hebben van 48 graden halen we de steaks uit de pan (om te voorkomen dat ze teveel doorgaren), verwijderen het RVS rooster en trekken de luchtschuiven open.

Het Gietijzer rooster onderin was al lekker voorverwarmd dus is snel heet genoeg om te searen.

Op het hoge vuur schroeien we de steaks even snel aan 2 kanten voor een mooie grillmark en smaak. Als het vlees wil gaan druipen en de vlammen ontstaan halen we het direct er af om de smaak van verbrand vet te voorkomen.

We laten het vlees nu even rusten en maken de serveerplank klaar met wat garnering van lente ui, bieslook, wortel en peterselie.

Naast het vlees leggen we limoen en wat wasabi.

We snijden de rib eye in brede plakken, sprenkelen er wat limoen over en gebruiken i.p.v. peper een puntje wasabi.

Het vlees is echt boterzacht en met een lepel te snijden, de combi met het zuurtje van de limoen en het pittige van de wasabi maakt het echt een geweldige ervaring. Eet tussen door een paar kleine schijfjes lente ui en dan weer een stukje vlees, ongelooflijk zo lekker.

Over Wagyu doen veel verhalen en mythes de ronde. Het zouden bierdrinkende gemasseerde Japanse runderen zijn, maar dat gebeurt maar op enkele boerderijen in Japan. Feit is dat je hier voor een originele Japanse A5 rib eye ongeveer € 240,- per kg betaalt.

Het exporteren van de originele Japanse wagyurunderen is verboden. In het verleden zijn er echter wel embryo’s het land uit gesmokkeld o.a. naar Australie.

Wij leveren Tasmanische Wagyu uit deze bloedlijn. Het Australische Wagyu beef is een waardig, smaakvol en betaalbaar alternatief voor het Japanse Kobe Wagyu beef. De laatste 200 dagen alvorens de slacht worden de dieren op een strikt graandieet gezet wat resulteert in nog malser vlees.

Australie hanteert daarbij een M(arbling) S(tandard) van 9 gradaties vetmarmering. Wij hebben gekozen voor de 3-5 marmering. Een schitterende rib eye met een heerlijk percentage intermuscular vet. De hogere vet percentages vet moet je echt van houden.

Waarom Tasmanian Wagyu i.p.v. Japans? Dat is vrij simpel. De prijs. Een Tasmanian Wagyu 3-5 rib eye is ongeveer 1,75x zo duur als een Jacks Creek Black Angus rib eye (ook al een geweldig stuk vlees), maar kost ongeveer 1/3 van de prijs van een A5 Japanse Wagyu ribeye.

Bestel hier je eigen Tasmanian Wagyu Rib Eye steak: https://www.beefexclusief.nl/wagyu-beef-rib-eye-steak-mbs-3-5.html

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.