Je kent het wll, lekker weer en een gezellige middag met vrienden. Ineens is het laat en komt de vraag wat doen we met eten? Zorg dan altijd dat je de beroemde Indische kipdij Saté van Maup op voorraad hebt.
Je kent het wll, lekker weer en een gezellige middag met vrienden. Ineens is het laat en komt de vraag wat doen we met eten?
Zorg dan altijd dat je de beroemde Indische kipdij Saté van Maup op voorraad hebt.
Je hoeft geen uren te marineren en de BBQ op te stoken. Dat heeft Maup Phefferkorn allemaal al voor je gedaan.
Op authentieke Indische wijze heeft hij deze heerlijke sate bereid en daar ook nog een mooie ambachtelijke satésaus bij gemaakt.
Het enige wat jij hoeft te doen is deze sate in de verpakking opwarmen in net niet kokend water.
Wij maakten er zelf een heerlijke acar ketimun (zoetzuur van komkommer bij)
• Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.
• Snijd de helften in plakjes en doe ze in een vershoudbakje.
• Verwarm 50 ml wittewijnazijn (of rijstazijn) met 2 eetl. kristalsuiker, ¼ theel. zout, 5 Aziatische sjalotjes, in plakjes (of 1 gewone sjalot, in dunne halve ringen)s en 2 eetl. water Laat afkoelen en giet over de komkommer.
• Wij maalden hier nog wat chilli flakes over. Roer het geheel door, sluit af en laat de smaken intrekken tot gebruik.
Midden in de polder vind je even snel geen TOKO, dus i.p.v. Lontong kookten we wat Pandan rijst in kokosmelk als alternatief.
En bij gebrek aan bananenblad sneden we wat riet in de polder en vlochten daar een matje van.
Als je het zo serveert steel je wel even de show terwijl Maups saté al het zware werk voor je gedaan heeft.
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00