Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Pure Canadian Beef Picanha - 180 dagen graan gevoerd

Pure Canadian Beef Picanha - 180 dagen graan gevoerd

Picanha ofwel staartstuk is een geweldig stuk rundvlees met een mooie vetkap.
Het heeft een hele specifieke smaak en is bij uitstek geschikt voor op de grill.
Je kunt er steaks van snijden en deze aan het (draai)spit rijgen, of deze direct op het rooster grillen.
Maar je kunt hem ook mooi in zijn geheel bereiden.

Hierbij trimmen we het vet van de onderkant van het vlees en snijden de bovenkant kruislings in tot net door de vetkap.
Hiermee voorkom je dat het vlees ‘aanspant’ en bol trekt op het rooster.

De vetkap bestrooien we royaal met Flor del Delta Finas Hierbas ofwel zout met fijne kruiden.
Dit wrijven we lekker in de snedes van de vetkap.
Vervolgens draaien we het vlees om en bestrooien de onderkant royaal met Turnpike Butter 'n Garlic Seasoning en plaatsen we de Meater Pro.

De Bastard stoken we op naar 140 graden met 1 zone indirect met RVS en een half gietijzeren rooster onderin.
Het vlees plaatsen we met het vet omhoog op het RVS rooster (indirect) en de Meater App stellen we in op 48 graden kerntemperatuur.
Dan gaat de deksel dicht.

Als we een kerntemperatuur van 48 graden hebben bereikt halen we het vlees uit de kamado en zetten we alle luchtschuiven open.
We laten de temperatuur snel stijgen naar 240-250 graden. Het gietijzer is al lekker voorverwarmd dus dit gaat lekker snel.
Dan leggen we de picanha met het vet omlaag op het gietijzeren rooster. Het vet smelt snel en zorgt voor grote ‘flare ups’, pas dus goed op.
We bewegen het vlees -wat het effect nog versterkt- maar houden het kort.

Persoonlijk vind ik het niet lekker als het vet echt verbrandt en bitter wordt.
We leggen ook de onderkant nog even kort op het hete rooster en leggen het vlees dan op een plank om 5-10 minuten te rusten.

Dan snijden we de picanha in dunne plakken.
Met de mandoline hebben we wat courgettes in wafeltjes gesneden en deze als groentechips gefrituurd, nu we toch aan het frituren zijn bakken we ook meteen wat dikke frieten.

Picanha is heerlijk met bijvoorbeeld chimichurri, maar puur en zonder saus vinden wij hem eigenlijk nog lekkerder.

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Bancontact
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Klarna
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.