Wie dacht dat we op reis alleen maar op de MiniMax grillen heeft het mis. Natuurlijk hebben we ook de Dutch Oven bij ons en de Petromax FT 6 pasty niet in de MiniMax. Gelukkig hebben we ook de Foker brander bij ons en zo kunnen we heerlijk werken met de Dutch Oven of Skillet.
Wie dacht dat we op reis alleen maar op de MiniMax grillen heeft het mis.
Natuurlijk hebben we ook de Dutch Oven bij ons en de Petromax FT 6 past niet in de MiniMax. Gelukkig hebben we ook de Foker brander bij ons en zo kunnen we heerlijk werken met de Dutch Oven of Skillet.
Ook handig als BBQ niet is toegestaan, in een skillet bak je ook een geweldige ribeye.
Maar voor deze kipstoof snipperen we eerst een ui en hakken 2 knoflookteentjes fijn.
Dit doen we in de Dutch Oven met wat olie en braden we aan. Als de ui glazig wordt en we de neus van de andere campinggasten in de lucht zien gaan doen we de kip erbij.
Deze bakken we rondom goudbruin.
Wij gebruiken hiervoor 1 pond Waardse Boerderij Kipdij in grove stukken gesneden.
Dan blussen we af met witte wijn, uit de losse pols ongeveer een glas.
We voegen er 200 gr tomatenblokjes, een in blokjes gesneden paprika en 1 el oregano aan toe en laat nog 40 minuten op zacht vuur sudderen.
Terwijl de geur langs de andere gasten op de berg trekt koken wij wat rijst.
De stoof is heerlijk met rijst, maar ook met grof brood of aardappelen.
Eventueel kan je nog wat Dragon toevoegen.
Uiteraard ook lekker en simpel om thuis te maken..
Tags
Featured products
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00
Vendor name Product title
€0,00