Mozzarella Gehaktballetjes van de Big Green Egg met pesto mayonaise
Het is een leuk, lekker en simpel recept.
Voor het gemak hebben we de ingrediënten los onderaan vermeld.
We gebruiken gehakt van het Waards Rund, het eigen streekvlees uit de regio Oudewater en kneden hier de paneermeel, het ei, de gesnipperde ui, pesto, knoflook, zout, peper en oregano door.
Als alles goed gemengd is rollen we er balletjes van, in dit geval maken we 13 stuks van gelijke grootte uit een pond gehakt.
We werden door een vriend getipt over dit lekkere recept van de mannen van Sterkindekeuken.nl.
Het is een leuk, lekker en simpel recept.
Voor het gemak hebben we de ingrediënten los onderaan vermeld.
We gebruiken gehakt van het Waards Rund, het eigen streekvlees uit de regio Oudewater en kneden hier de paneermeel, het ei, de gesnipperde ui, pesto, knoflook, zout, peper en oregano door.
Als alles goed gemengd is rollen we er balletjes van, in dit geval maken we 13 stuks van gelijke grootte uit een pond gehakt.
Nu duwen we met de duim een bolletje in een balletje, leggen hier het mozzarella bolletje in en kneden de gehakt er voorzichtig omheen. We rollen er weer een mooi balletje van en herhalen dit nog 12x.
De deksel van onze Petromax Dutch Oven hebben we op de Big Green Egg gelegd en laten we lekker heet worden. We leggen ook nog een kleine chunk Blues Hog Apple rookhout op de kolen. We doen wat Bertolli vloeibaar in de skillet en braden de balletjes rondom aan.
Dan plaatsen we het RVS rooster hoog en zetten daar de skillet op. De luchtschuiven gaan nu nagenoeg dicht en we laten de balletjes zo op laag vuur lekker doorgaren tot de kaas mooi gesmolten is.
Vooraf hebben we wat pijnboompitten geroosterd.
We mengen nu de pesto, yoghurt, mayonaise en limoensap in een schaaltje, schenken nog wat pesto langs de rand en strooien de pijnboompitjes over de saus.
Omdat we toch zo lekker aan het rommelen waren hebben we ook maar wat verse frites erbij gemaakt.
De balletjes zijn klaar en serveren we op een plank met de saus en de frites.