Een éénvoudig maar heerlijk recept uit de Comebekk koekenpan.
"Heb je ook een lekker recept om in de keuken te bereiden?" Deze vraag krijgen we vaak als de weersvoorspellingen dramatisch zijn.
Natuurlijk hebben we dat!
Sowieso zijn, met een beetje improvisatie en fantasie veel BBQ recepten ook wel als keukenvariant te bedenken, maar deze keer doen we het andersom.
Dit keukenrecept is ook prima op de BBQ te bereiden.
We hebben 2 verpakkingen Maiskip suprême meegenomen van een kleine 400 gram elk. In elke verpakkingen zitten 2 filets met daaraan een stukje vleugel inclusief het eerste vleugelbotje er nog aan.
Suprême is een versnijding die in de horeca zeer populair is, het klinkt ook best chique. (Je spreekt het trouwens uit als suprem niet als supriem).
Het vlees deppen we droog en kruiden we aan beide zijden met Zeeuwsche Zoute Chilli zout voor een lekkere bite.
Deze proef je straks ook terug in de saus.
We gebruiken voor de bereiding een RVS Combekk koekenpan uit het BeefX assortiment. Deze is voorzien van een dikke bodem en een keramische anti aanbaklaag (dus geen giftige PFAS).
Deze verhitte we op midden hoog vuur.
We snijden 150 gr. spekreepjes in doormidden en bakken deze met een klein beetje olie in de pan tot ze mooi bruin zijn. Dan halen we deze uit de pan en leggen het spek op een stukje keukenpapier.
Het restvet laten we achter in de pan en hierin bakken we de maiskip met het vel omlaag gedurende 5-6 minuten tot het vel mooi goudbruin is.
Ondertussen snijden we 200 gr. Champignons in plakjes.
Als we de suprême omdraaien schuiven we deze naar één kant in de pan (je mag best een beetje stapelen) om ruimte te maken voor de champignons.
Deze bakken we een een minuut of 3-4 tot ze wat zacht worden. We snipperen 2 knoflooktenen en voegen deze bij de paddestoelen en bakken deze nog een minuutje al roerend mee. Dan gaat er 120 ml droge witte wijn bij.
We verdelen de kip weer over de pan en laten de wijn tot de helft inkoken (minuut of 3).
Dan schenken we 120 ml kippen bouillon en 240 ml room in de pan.
Roeren alles goed om en laten de saus inkoken en de kip verder garen.
Reken op een minuut of 10-15 tot de kip een kerntemperatuur heeft van 75 graden. Voeg in de laatste minuut de spekjes toe aan de saus om op te warmen (houd een klein beetje achter).
Serveer de Maiskip Suprême in de saus en strooi hier de laatste spekjes en wat gesnipperde peterselie over.
Lekker met wat beetgare bimi, erwtjes, aardappelpuree, krieltjes, rijst etc. Ook wat grof brood erbij is lekker om de laatste druppels saus op te deppen.
Dus heb je een keer geen zin om in de kou te staan? Gewoon dit recept maken in je warme keuken.
Featured products
€6,00
€89,00
Zeeuwsche Zoute Zeeuwsche Zoute Chili
€9,95