Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
175649015_1662113287315626_1522635694903003082_n

Jacks Creek Black Angus Picanha met gegrilde groenten

We moeten natuurlijk wel aan onze vitamines blijven denken tijdens al dat mooie BBQ weer, dus gaan we bij die geweldige picanha wat groenten grillen. De Jacks Creek Picanha hebben we al gemaakt aan de spies, aan het draaispit als steaks, op de Pyron en in de Ooni. Deze keer gaan we ‘gewoon’ voor een reverse sear. Dus indirect voorgaren en dan afgrillen. Eerst snijden we de vetkap kruislings in met snedes van ca. 2 cm tussenruimte. Snijd net door de vetkap heen, dit voorkomt dat de picanha krimpt tot een bolletje.

We moeten natuurlijk wel aan onze vitamines blijven denken tijdens al dat mooie BBQ weer, dus gaan we bij die geweldige picanha wat groenten grillen.

De Jacks Creek Picanha hebben we al gemaakt aan de spies, aan het draaispit als steaks, op de Pyron en in de Ooni. Deze keer gaan we ‘gewoon’ voor een reverse sear.

Dus indirect voorgaren en dan afgrillen.

Eerst snijden we de vetkap kruislings in met snedes van ca. 2 cm tussenruimte. Snijd net door de vetkap heen, dit voorkomt dat de picanha krimpt tot een bolletje.

Dan strooien we royaal zeezout op de vetkap en wrijven dit goed in de snedes.

De Big Green Egg stellen we in op 120 graden indirect en we leggen de picanha er in met de vetkap naar boven. De MEATER hebben we uiteraard geplaatst.

Ondertussen snijden we de groenten.

Van 2 kleine preien snijden we het loof af, witlof snijden we in de lengte in vieren (in 2-en als je mooie kleine hebt). We snijden een ui dwars in stevige plakken. De Little Gem halveren we ook en 2 grote vleestomaten snijden we in 2 cm dikke plakken.

Dan nog wat kastanje champignons halveren en wat gemengde bospaddenstoelen klaar leggen.

We stoken de MiniMax op voor direct heat 220 graden (kan ook in de Medium na de Picanha, maar dit is wel zo handig).

Dan schenken we wat olijfolie over alle groenten en bestrooien het met Don Marcos Green Wonder.

Eerst gaat de prei er op, elke zijde 4 minuten. Hij mag zwart worden, je eet alleen de kern straks op. Na 8 minuten leggen we de prei wat aan de kant van het rooster en plaatsen de lof, ui en little gem op het rooster. Na 4 minuten draaien we deze om en weer 4 minuten later gaat alles van het rooster in een schaal.

De 2e ronde bestaat uit de tomaat en de champignons na weer 2x 4 minuten gaan ook deze in de schaal. Dek de schaal af met folie en eet de groente straks warm, lauw warm of koud, net wat je lekker vindt.

Inmiddels is de Picanha kern op 50 graden gekomen en aangezien de MiniMax toch nog op direct heat staat grillen we daar op af.

Wie wil affakkelen moet dat gewoon doen voor het spektakel, wij zijn er geen fan van omdat het gauw een bitter smaakje kan geven. Maar ieder zijn smaak.

Na rondom afgrillen leggen we de Picanha weg en laten deze minimaal 10 minuten rusten.

Dan snijden we mooie plakken en leggen de groenten erbij op een ‘graaiplank' midden op tafel.

Je moet even geduld hebben maar met het voorgaren op 115 - 120 graden wordt de hele Picanha mooi rosé.

Bestel hier je Jacks Creek Picanha

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.