Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
01IMG_0070

INK Wagyu Flap Meat Fajita’s

Jaren geleden waren we in Mexico waar we heerlijk fajita’s aten. Je kreeg een stapeltje Fajita’s in een mandje, een pannetje vlees of kip, paprika, saus etc. Een soort doe het zelf maaltijd zeg maar, wel ongelooflijk lekker. Dus in het kader van vakantiesfeer gaan wij dat ook maken.

Jaren geleden waren we in Mexico waar we heerlijk fajita’s aten. Je kreeg een stapeltje Fajita’s in een mandje, een pannetje vlees of kip, paprika, saus etc. Een soort doe het zelf maaltijd zeg maar,
wel ongelooflijk lekker. Dus in het kader van vakantiesfeer gaan wij dat ook maken.

We hebben een mooie flap meat uitgekozen. Deze is van INK, 300 dagen graan gevoerd en een kruising tussen Japanese Black (Wagyu) en het beste Black Angus. Het resultaat is een geweldige flap meat met een mooie vetmarmering.
Aan het vlees zelf gaan we niet veel doen. Niet marineren o.i.d., alleen een klein beetje trimmen en kruiden met Funky Ouma BraaiSalt.

Voor we beginnen maken we een lekkere salsa en wat guacamole, hiervan staan tientallen recepten online en zijn -als je wat luier bent- zelfs in de supermarkt te vinden.
Wij focussen ons even op de bereiding.

De Bastard Urban Large hebben we opgestookt naar 180 graden en in het multilevel Cookingsystem ligt een halve platesetter met daarnaast een gietijzeren rooster.
Op de platesetter staat een drippan en daarboven hebben we een half RVS rooster geplaatst.

Als het gietijzer goed heet is leggen we de flap meat van 1,5 kg op het rooster, dit past prima op een half rooster.
Ondertussen snijden we wat paprika's in stukken.

Na een minuut of 5 draaien we de flap meat om op het gietijzer. Op het RVS rooster leggen we alvast de paprika's.
Weer een minuut of 5 later leggen we het vlees op de plek van de paprika en plaatsen de Cook Perfect thermometer in het vlees.
Het vlees kan zo mooi indirect heat doorgaren.

De paprika's leggen we op het gietijzer, let op, dit gaat wel hard op het gietijzer. Er mag best wat zwart aan zitten, maar niet te veel of je moet het velletje er later af halen, ook lekker.

Als het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 50 graden halen we het van het rooster en laten het even rusten. Ook de paprika’s zijn er inmiddels afgehaald en het is tijd voor de fajita’s.
Deze grillen we heel even aan beide kanten op het rvs rooster.

Op de fajita’s leggen we wat veldsla en reepjes flapmeat. Hierbij leggen we wat paprika reepjes en wat salsa, guacamole en zure room.
Touwtje er om en klaar.

 

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.