We hebben natuurlijk een prachtig assortiment heerlijke ‘kant en klaar’ burgers, maar gister hebben we zelf even heerlijke burgers gekneed van ons eigen Black Angus gehakt, gekruid met de Golden Burger Kruidenmix en gevormd in de Point Virgule hamburgerpers.
We wegen eerst 30 gram van de Golden Burger kruidenmix af en mengen dit met 500 gram black angus gehakt. Dit kneden we goed door en we maken 4 porties van elk 125 gram. Deze vormen we in de pers tot een mooi stevig geheel met een paar mooie sleuven in de burgers. Het geheel is net wat grover dan een ‘standaard’ burger, heerlijk gekruid en ziet er nu al super uit. Voor de cocktailsaus mengen we globaal naar recept van Jord 50 gr. mayo, 50 gr. ketchup, 1 el worcestersaus en ruwweg 2 el. Jack D. Whiskey, hier gaat nog wat zout en peper naar smaak bij. Een dunne maar lekkere saus. We stoken de Big Green Egg MiniMax (we hebben er weer enkele op voorraad) op naar 180 - 190 graden met het gietijzeren rooster er in. De hamburgerbroodjes snijden we door en met name de snijkanten grillen we even goed aan, zeker met de dunne saus is dit handig. Ondertussen kruiden we wat schijven verse ananas met Peprub en ook deze grillen we aan 2 kanten. Dan gaan de hamburgers er op. Heel even aan de ene kant grillen, omdraaien en dan de kaas er op leggen. Verse cheddar is natuurlijk een aanrader, maar wij hadden nog een restje raclette liggen. Minder smaak, maar ook wel lekker en smelt mooi. Ondertussen smeren we de cocktailsaus royaal op de onderste helft van het broodje en leggen hier wat verse sla op. Daarop een dunne plak tomaat, hierop de cheeseburger en daarop weer de gegrilde ananas. Het gat in de ananasschijven vullen we nog even met de cocktailsaus. Kapje er op en klaar. Eventueel zou je nog wat bacon kunnen grillen, maar wij vonden het mooi zo. |
Tags
Featured products
Black Angus Beef Black Angus Beef - Gehakt 70/30 - 500 gram
€9,25
Golden BBQ Golden Burger kruidenmix
€9,99
Big Green Egg MiniMax
€1.245,00
Point - Virgule Hamburgerpers voor 2 burgers
€21,95