Je vindt de ingrediënten onderaan het recept.
Eerst maken we de hertensukade schoon en kruiden deze met Zeeuwsche Zoute puur en vers gemalen peper.
Wij houden hem heel, je kan hem ook in blokjes snijden.
Dan doen we een flinke klont roomboter in de Dutch Oven en een scheut Di Lorenzetto Olijfolie.
Hierin braden we de hertensukade rondom bruin aan.
We halen het vlees uit de pan, fruiten de uien en voegen de shiitake, kastanjechampignons en knoflook toe.
Als het mengsel een beetje zacht wordt en kleurt en de heerlijke geur je neus prikkelt strooien we de bloem erbij en roeren dit goed door, dan gaat het vlees er weer bij.
We voegen de wijn en het wildfond toe, eventueel aanvullen met fond of water tot het vlees onder staat.
Als het zachtjes kookt voegen we de rode wijnazijn, laurierblad, jeneverbessen en kruidnagels toe.
De peperkorrels pletten we en gaan erbij in de pan.
We ritsen de tijm, snijden rozemarijn fijn en voegen dit ook toe.
Laat nu 3 uur heel zachtjes pruttelen (niet koken!).
Voeg de ontbijtkoek toe en laat zonder deksel nog een half uur inkoken.
We serveren de hertensukade in dunne plakken met royaal jus, rode kool en pastinaak puree boordevol smaak.
Nog lekkerder, snij de plakken en doe ze even terug in de pan voor je ze serveert.
Tips van Patricia (Green Exclusief):
Rode kool met appeltjes:
Doe de fijngesneden rode kool in een pan met water en voeg 2 tl zout per 400 ml water toe.
Voeg de kruidnagels, laurier, jeneverbessen, kaneel, suiker en azijn toe.
Meng goed door, breng aan de kook en laat een uurtje zachtjes pruttelen, af en toe omscheppen.
Schil de appels en snij ze in blokjes. Wil je ze stevig houden kook ze dan 5 minuten mee, wil je ze zachter kook ze dan wat langer mee.
Giet de kool af en meng er een flinke eetlepel boter doorheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Pastinaakpuree
Schil de pastinaken met een dunschiller en snij ze in blokjes.
Doe ze in de pan met peper, zout, melk, room, knoflook, tijm en mosterd.
Breng aan de kook en zet de pan op middelhoog vuur.
Laat ca. 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan tot de pastinaak zacht is.
Schep de blokjes uit de pan en pureer deze met de staafmixer, voeg de overgebleven melk/room toe tot je de gewenste dikte van een smeuïge gladde puree hebt.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Ingrediënten
Hertenstoof:
• 800 gram hertensukade
• Roomboter
• 2 rode uien, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, fijngesneden
• 100gr shiitake, in plakjes
• 200gr kastanjechampignons, in plakjes
• 1 (flinke) el bloem
• 250ml rode wijn
• 600ml wildfond
• 1el rode wijnazijn
• 4 laurierblaadjes
• 8 jeneverbessen
• 8 zwarte peperkorrels
• 4 kruidnagels
• 5 takjes tijm
• 2 takjes rozemarijn
• 2 plakken ontbijtkoek
Rode kool met appeltjes:
- 3 appels
- 1 tl kaneel
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 jeneverbessen
- 3 el bruine suiker
- 2 el appelazijn
- 1 el boter
- 2 tl zout
- peper
Pastinaak puree met mosterd:
- 1 kg pastinaken
- peper en zout
- 250 ml melk
- 250 ml room
- 4 teentjes knoflook
- 1 takje tijm
- 1 el mosterd
Reacties
-
lekker doen
Featured products
Wild Herten Sucade
€9,75
€89,99
€158,50