

En lekker zomers gerecht voor het ultieme vakantiegevoel.
Minimaal 2-3 uur (maar liefst een dag) voor de bereiding marineren we de lamskoteletjes.
Hiervoor mengen we:
80 ml Di Lorenzetto Olijfolie
Limoensap van 1 limoen
4 Teentjes knoflook (gesnipperd)
1 tl Gedroogde oregano
Zout & zwarte peper naar smaak.
In een schaal (zipperbag kan ook) leggen we 500 gram Nieuw Zeelandse Lamskoteletten en hier overheen schenken we de marinade.
Dit plaatsen we een nacht in de koelkast.
We stoken de bastard op naar 180 graden direct heat en leggen RVS roosters bovenin.
Hierop plaatsen we een skillet met wat olijfolie en we snijden 250 gram champignons in plakjes.
Als de skillet warm is bakken we de champignons even en doen dan een bakje cherrytomaatjes er bij tot deze openbarsten.
Even op smaak brengen met zout en peper en dan zetten we de de skillet even weg.
De temperatuur van de Bastard verhogen we naar 200 graden, we halen de lamskoteletjes uit de schaal en deppen deze droog.
We grillen ze af op het RVS rooster tot een kerntemperatuur van 56 graden en laten deze even rusten.
Dan leggen we de koteletjes op een schaal met de tomaatjes, champignons en wat fijngesnipperde peterselie.
Tags
Featured products
Nieuw Zeelands Lamsvlees Nieuw Zeelands Lamsvlees - Koteletten
€14,05
Di Lorenzetto Di Lorenzetto - Extravergine olijfolie
€14,95
Baas Boards Baas Boards Snijplank Large 49x30x4cm
€105,95
Forged Brute Koksmes
€67,50