Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
Gemarineerde Griekse lams T-bones met champignons en tomaten

Gemarineerde Griekse lams T-bones met champignons en tomaten

En lekker zomers gerecht voor het ultieme vakantiegevoel.

Minimaal 2-3 uur (maar liefst een dag) voor de bereiding marineren we de lamskoteletjes.
Hiervoor mengen we:
80 ml Di Lorenzetto Olijfolie
Limoensap van 1 limoen
4 Teentjes knoflook (gesnipperd)
1 tl Gedroogde oregano
Zout & zwarte peper  naar smaak.
In een schaal (zipperbag kan ook) leggen we 500 gram Nieuw Zeelandse Lamskoteletten en hier overheen schenken we de marinade.
Dit plaatsen we een nacht in  de koelkast.

We stoken de bastard op naar 180 graden direct heat en leggen RVS roosters bovenin.
Hierop plaatsen we een skillet met wat olijfolie en we snijden 250 gram champignons in plakjes.
Als de skillet warm is bakken we de champignons even en doen dan een bakje cherrytomaatjes er bij tot deze openbarsten.
Even op smaak brengen met zout en peper en dan zetten we de de skillet even weg.

De temperatuur van de Bastard verhogen we naar 200 graden, we halen de lamskoteletjes uit de schaal en deppen deze droog.
We grillen ze af op het RVS rooster tot een kerntemperatuur van 56 graden en laten deze even rusten.

Dan leggen we de koteletjes op een schaal met de tomaatjes, champignons en wat fijngesnipperde peterselie. 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2025 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.