Eerst maken we de Glaze:
Mix 100 ml balsamicoazijn, 1 teen knoflook uitgeperst, 45 ml honing en 1 tl mosterd, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Knolselderij puree:
Kook de knolselderij (350 g knolselderij, geschild en in stukjes) en aardappel (350 g kruimige aardappels, geschild en in stukjes) in water met zout in ca. 20 min. gaar. Bewaar het kookvocht. Stamp de groenten met wat kookvocht en de boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de knolselderij (350 g knolselderij, geschild en in stukjes) en aardappel (350 g kruimige aardappels, geschild en in stukjes) in water met zout in ca. 20 min. gaar. Bewaar het kookvocht. Stamp de groenten met wat kookvocht en de boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Kruid de wildzwijn filet rondom met Pork & Poultry rub van Grate Goods.
Snijd 300 gram gemengde paddenstoelen in stukjes, kleintjes kunnen in zijn geheel worden gebruikt. Verhit 2 el olie in de skillet en bak de paddenstoelen met 1 teen gesnipperde knoflook en 2 takjesrozemarijn geritst gedurende 3-4 minuten op 200 graden direct heat.
Schep de paddenstoelen uit de pan en zet (warm) weg. Bak de stukken wildzwijnfilet in dezelfde skillet rondom boven direct heat even snel rondom bruin en haal de skillet van het vuur. Richt daarna de Bastard in voor indirect, zet de skillet terug op het rooster en bestrijk het vlees steeds even rondom in met de glaze. Bak het vlees tot een kerntemperatuur van 60 graden.. Haal uit de pan, laat 5 minuten rusten.
Snijd de wildzwijnfilets in plakjes en serveer met de knolselderijpuree, paddenstoelen en zelfgemaakte wortelchips (recept in de comments).
Groentechips:• Was en schil indien nodig de groenten. Schaaf met een mandoline plakjes van max. 2mm van de groenten. Heb je geen mandoline gebruik dan een scherp mes en snij dunne plakjes af.
• Doe de schijfjes in een kom, giet er wat olie over en hussel met je handen goed door elkaar zodat alle schijfjes een dun laagje olie krijgen. Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat en bak gedurende 30 minuten in een op 140ºC hete luchtoven. Keer de chips halverwege een keer zodat ze aan alle kanten goed drogen.
• Stort de chips op een bord met keukenpapier en laat afkoelen en krokant worden. Naar smaak kan je ze direct na het uit de oven nemen kruiden met zout en of andere smaakmakers.
Featured products
Funky Ouma Olive Oil 500 ml
€16,95
Wild Wild Zwijns Filet
€20,55
Petromax Gietijzeren Skillet 2 handvatten
€32,99