Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
02IMG_0006_2 2

Eendenborst Cowboy style

Churrasco is een bereiding op Zuid-Amerikaanse wijze met een spies boven open vuur. Zoals de gaucho’s (cowboys) dit van oudsher noodgedwongen deden. Hiervoor werden grote spiesen gebruikt vol met vlees of groenten welke vaak geïmproviseerd boven het vuur werden gehangen.

Churrasco is een bereiding op Zuid-Amerikaanse wijze met een spies boven open vuur zoals de gaucho’s (cowboys) dit van oudsher noodgedwongen deden.
Hiervoor werden grote spiesen gebruikt vol met vlees of groenten welke vaak geïmproviseerd boven het vuur werden gehangen.
 
In je eigen achtertuin kan je dat fantastisch boven je OFYR doen. Heb je nou niet de luxe van een OFYR dan kan je natuurlijk als een echte Gaucho improviseren.
Wij knoopten voor deze gelegenheid een dikke wilgentak aan het dak van de pit en hieraan 2 kettingen met simpele S haken om de Forged spies in te hangen.
Finnwerk vuurschaal eronder en klaar. 
 
Je kan de Forged spies ook ‘gewoon’ op je kamado of Weber leggen, dat doen we volgende week, maar deze keer wilden we meer ‘actie’.
De Forged spies die wij gebruiken is 60 cm, de middelst maat. Het lemmet gaat naadloos over in het houten handvat. Echt een super mooi afgewerkt product.
 
De bereiding:
Nu de kettingen klaar hangen en het vuur brandt snijden we 4 Veluwse eendenborstjes in de lengte doormidden.
Deze buigen we in een U-vorm met het vet naar buiten en rijgen we aan het spit. We bestrooien de eend royaal met Flor del Delta zeezout.
 
Dan hangen we de spies in de haken. In eerste instantie hangen we het vlees wat hoger zodat het voorgaard. Reverse sear zeg maar.
De spit kan je makkelijk regelmatig draaien in de haken en zo kunnen we alle zijden verwarmen.
 
Dan hangen we de spies laag, net boven de vlammen en schenken en niet te truttige hoeveelheid Grand Marnier over het vlees.
Let een beetje op de wind, er zal een aardige vlam komen en je bent zo je haar kwijt.
 
We laten de eend nu nog iets verder garen waarbij we de vlammen net aan het vlees en vet laten likken.
Bij een kerntemperatuur van 50 graden halen we de spies van het vuur en serveren deze in een plank (Hiervoor hebben we gewoon een schuin gaatje geboord in een serveerplank).
 
De bereiding op deze wijze is al een klein avontuur en het op tafel serveren op deze wijze is echt geweldig.
De smaak van de geflambeerde eend is echt super.
 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.