Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
DE ULTIEME RIBEYE - MIGUEL VERGARA ANGUS 300 DAGEN GRAAN GEVOERD

DE ULTIEME RIBEYE - MIGUEL VERGARA ANGUS 300 DAGEN GRAAN GEVOERD

Er gaat niets boven een steak afgegrild op een gloeiend heet rooster kort boven de kolen.
Dit levert echt de ultieme ‘Grilled Steak’ smaak op.
Deze keer mogen we een mooie 450 gram Rib Eye van Miguel Vergara bereiden een topklasse steak uit ons assortiment.
300 Dagen graan gevoerd zorgt voor een mooie marmering en al dat intramusculair vet geeft een bom aan smaak af.
Uiteraard laten we de steak eerst goed op temperatuur komen en stoken we de Bastard op met een volle kolenmand.
Op de rand van de kolenmand leggen we direct het gietijzeren rooster uit onze MiniMax. Dit rooster ligt nu 6 cm lager dan wanneer we hem onderin het multilevel cooking system leggen en dus vlak boven de kolen.
Nu plaatsen we het multilevel cooking system met RVS rooster en de keteltemperatuur gaat naar 160 graden.
De steak bestrooien we met grof Flor del Delta zout en dit laten we even intrekken. Dit helpt ook mee aan de heerlijke grillcrust.
Dan gaat de steak even op het RVS rooster en we brengen deze naar een kerntemperatuur van 40 graden. Het vet begint al mooi zacht te worden.
De schuiven gaan vol open en het multi level cooking system halen we uit de kamado. De temperatuur schiet naar de 250 graden en de kolenmand gloeit inmiddels als Danté’s negende ring.
We leggen de steak op het gloeiend hete rooster en wachten heel even, de geur is echt heerlijk, even omdraaien en dan de andere kant afgrillen.
Het afgrillen gaat snel op deze hoge temperatuur. We leggen de steak op een houten plank. Hij is wat bol getrokken tijdens het afgrillen dus drukken we hem voorzichtig plat en duwen 3 satéprikkers in de steak.
We laten hem 5 minuten rusten waarbij het vlees weer ontspant en we verwijderen dan de saté prikkers. De steak is weer mooi vlak.
Van onze ’t Centrum’ kruidenbotermix hebben we kruidenboter gemaakt en we leggen 2 dunne, niet te koude plakjes op het vlees.
Het resultaat is een perfecte medium gegrilde steak. Wil je hem meer rare laat hem dan korter op het RVS rooster liggen.
Het vlees is super sappig en mals en kan je zo naar binnen slurpen.
BEEFEXCLUSIEF.nl - Next level in BBQ!

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.