Seaside Market in Cardiff by the Sea in Californië serveert een Burgundy Pepper Tri Tip met de naam Cardiff Crack. Dit omdat hij verslavend lekker zou zijn.
Ongetwijfeld zal de Seaside Market niet alle geheimen prijsgeven, maar het gevonden recept was inderdaad verslavend lekker.
Na de tip van een klant maakten we deze een jaar of 8 geleden voor het eerst, dus hoog tijd om dit weer eens over te doen.
Eerst mengen we 360 ml rode wijn met 60 ml olijfolie, 3 fijn gehakte knoflook tenen. 5 ml honing (1TSP) en 15 ml (1TBSP) of meer verse zwarte peper. Wij mixten zwarte peper en chill peper.
Dit mengsel roeren we goed door, doen het in een zipperbag met de tri tip en ‘persen’ zoveel mogelijk de lucht er uit. Dan sluiten we de zak en kneden het geheel goed door en leggen het in de koelkast.
De vetkap snijden we kruislings in.
Ondertussen steken we de Bastard aan en plaatsen het multi level cooking system met een half moon gietijzeren rooster en halve platesetter onderin en boven de platesetter een half RVS rooster.
De Tri tip deppen we droog, marinade is bedoeld om in het vlees te trekken en niet om te verbranden. Het vlees heeft een mooie paarse kleur van de marinade.
De Bastard zetten we op zo’n 150 graden en we laten het vlees indirect garen tot een kern van 49 graden. Dan gaan alle schuiven open en de pemperatuur naar 240 graden en grillen de Tri tip volgas rondom af op het gietijzeren rooster / direct heat.
We laten hem 10-15 minuten rusten
Mocht je niet van de vetlaag houden, snijd deze er dan op je bord af en nooit voor de bereiding. Deze is essentieel voor de smaak.
We serveren de Gardiff Crack tri tip met een aardappel gratin.
Featured products
Black Apron Black Apron - Tri Tip 180 dgn GV
€26,60