Toegevoegd aan winkelwagen!

Voor 10:00 besteld, vanavond in huis (ma-vr)*

View my cart (0)
252732418_1802586893268264_5112683878125830514_n-1

Brötchen mit mariniertem Sauerkraut und Currywurst

We hebben op Spotify gezocht naar Schlagers voor op de achtergrond, dus onder het ‘genot’ van Griechischer Wein van Udo Jürgens stonden we gister te grillen met een lekker kaltes halbe liter Erdinger Weissbier.…

BBQ doe je met gevoel. Dus toen wij besloten om onze Curryworst te gaan grillen hebben we ons even goed ondergedompeld in onze Oosterburen.

We hebben op Spotify gezocht naar Schlagers voor op de achtergrond, dus onder het ‘genot’ van Griechischer Wein van Udo Jürgens stonden we gister te grillen met een lekker kaltes halbe liter Erdinger Weissbier.

Eerst maken we de zuurkool. We gebruiken een pakje gekruide zuurkool wat we afspoelen en uit laten lekken. Dan kruiden we 1 dl Di Lorenzetto olijfolie met zout, peper en 10 gram fijngehakte peterselie. Dit mengen we door de zuurkool en deze zetten we een uurtje weg.

Dan maken we de saus door 100 gram tomatensalsa te mengen met 1 dl tomatensaus (wij vonden lekkere Marokkaans gekruide). Hierbij voegen we Madras pasta naar smaak aan toe, wij kwamen op 30-40 gram.

Begin met 20 gram, goed doorroeren, proeven en 10 seconden wachten op de nasmaak en vervolgens eventueel meer Madras pasta toevoegen. Al deze ingrediënten vonden we in de supermarkt.

De saus warmen we zachtjes op.

We snijden de broodjes verticaal in de lengte bijna doormidden en grillen de snijkant voorzichtig zonder de broodjes door te breken. Dan grillen we nog even de buitenkant en leggen de broodjes weg.

Nu grillen we ook de curryworsten op het gietijzeren rooster boven direct vuur rondom. Het zijn mooie slanke lange worsten.

De broodjes beleggen we met de zuurkool, daarop gaat de worst en de saus. We snijden nog snel wat bosuitjes in ringen en verdelen dit over de worst.

Voor de foto moet het bierglas natuurlijk vol zijn, dus schenken we nog maar ‘ein halbe’ in.

Ondertussen speelt ‘Rote Rosen’ van Freddy Breck op de achtergrond, broodje curryworst en een halve liter bier erbij. Man man hoeveel Duitse romantiek wil je hebben.

Bestel hier je Curryworst

 

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Footer image

© 2024 Beef Exclusief B.V., Powered by Shopify

  • American Express
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • iDEAL
  • Maestro
  • Mastercard
  • Shop Pay
  • Union Pay
  • Visa

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.